четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaSRBIJAМомировић: Влада ће обезбедити најниже цене животних намирница

Момировић: Влада ће обезбедити најниже цене животних намирница

Влада Србије донела је одлуку да по субвенционисаној цени прода 30 хиљада тона пшеничног брашна Т-500 нашим произвођачима хлеба, изјавио је министар трговине Томислав Момировић.

Он је после потписивања одлуке о расподели првих 27.218 тона пшеничног брашна Т-500 произвођачима хлеба по субвенционисаним ценама рекао да у овим тешким околностима када је на истоку Европе рат, када су ланци снабдевања до краја угрожени Влада успева да обезбеди ниске цене основних животних намирница, а пре свега хлеба, уља, соли и шећера, саопштило је ресорно министарство.

„Те намирнице су у нашој земљи ако не најјефтиније, онда међу најјефтинијим у Европи. У наредном периоду, пажљивом политиком успећемо да обезбедимо најниже цене основних животних намирница, пре свега за социјално угрожене грађане“, рекао је Момировић.

Влада Србије донела је Закључак о интервентној продаји 30 хиљада тона пшеничног брашна Т-500, произвођачима хлеба, из залиха Републичке дирекције за робне резерве.

Након спроведеног поступка донета је одлука о количинама брашна које произвођачи хлеба могу купити од Дирекције по цени од 33 динара по килограму, са ПДВ-ом. Одлуком је распоређено укупно 27.218,4 тона.

Преостала количина брашна од 2.206 тона, биће распоређена произвођачима хлеба по новом Јавном позиву који је данас, како се напомиње, објављен на сајту Министарства трговине.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR