понедељак, 2 октобра, 2023
HomeINFOHITNA REAKCIJA DRŽAVE, OGLASIO SE MINISTAR: Zbog zlostavljanja dece u Aleksincu i...

HITNA REAKCIJA DRŽAVE, OGLASIO SE MINISTAR: Zbog zlostavljanja dece u Aleksincu i Bogatiću neko mora da odgovara

U centrima za socijalni rad naložen nadzor nad stručnim radom.

Povodom sumnje u vezi sa zanemarivanjanjem deteta i seksualnog iskorišćavanja, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević naložio je da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrima za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću u konkretnim predmetima zaštite dece i porodica.

Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema pisanju medija, B. J. (48) iz okoline Aleksinca uhapšena je zbog trgovine ljudima jer je, kako se sumnja, dve godine prisiljavala na prostituciju sada trinaestogodišnju ćerku.

Policija u Bogatiću uhapsila je jutros N. M. iz Banovog Polja zbog sumnje da je silovao svoju dvanaestogodišnju pastorku.N. M. (30) iz Banovog Polja sinoć je poveo svoju pastorku (12) na kupanje na jednu termalnu banju u Bogatiću, a onda ju je pri povratku oko 1 sat nakon ponoći napastvovao.

Policija

N. M. je u povratku skrenuo sa puta, a kada je očuh zaspao devojčica je pobegla iz automobila, pozvala majku i ispričala joj šta se dogodilo. 

Policajci iz Bogatića su pronašli automobil i u njemu golog N. M. 

Policajci su mu stavili lisice i priveli u policijsku stanicu, gde je zadržan u pritvoru do 48 sati. Sutra će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

U toku je uviđaj. Inspektori pretražuju automobil u kojem su zatekli silovatelja.

Devojčica je jutros u policiji u prisustvu socijalnog radnika potvrdila priču o monstruoznom ponašanju svog očuha.

Tokom dana ona će biti upućena na ginekološki pregled, a N. M. će sutra biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR