недеља, април 21, 2024
NaslovnaNOVA VAROŠVasiljević: Za sada situacija u Novoj Varoši pod kontrolom

Vasiljević: Za sada situacija u Novoj Varoši pod kontrolom

Od ranog jutra sneg u opštini Nova Varoš pada bez prestanka. Sa teškom mehanizacijom skoro svi putni pravci u našoj opštini tokom vikenda su bili očišćeni.

„Put za Tisovicu preko Gola brda je takođe juče bio prohodan, što je najteža deonica u našoj opštini“- rekao je za Radio Zlatar, predsednik Nove Varoši, Radosav Vasiljević.

Prema njegovim rečima putari će biti na terenu, sneg će se i dalje čistiti, iako neprestano pada na području novovaroške opštine, da bi meštani mogli da dođu do centra naše opštine.

U gradu je u proteklih nekoliko dana bila akcija iznošenja snega na deponije, koja se i danas nastavlja.

„Iizneli smo više od 3500 kubika snega, danas će se čistiti Karađorđeva ulica prema bolnici. Apelujem  na sve građane da pomere svoje automobile, ali i da uzmu lopate i očiste svoja dvorišta,da izbace sneg na ulicu pre nego što prođe mehanizacija koja će čistiti ovu deonicu“ – kazao je Vasiljević, dodajući da ovo nije kraj padavina, već početak i da ćemo imati problem sa novim snegom ukoliko stari ne bude iznet sa naših trotoara i ulica.

Vlada republike Srbije je obećaja našoj opštini pomoć ukoliko lokalna samouprava ne bude mogla sama da izadje iz ove teške situacije.

„Mnogo nam je lakše što u svakom momentu možemo da računamo na pomoć Vlade. Mi smo podneli zahtev za 10 hiljada litara dizel goriva koji je i odobren,  gorivo možemo već od danas preuzeti na Nisovoj pumpi“ –istako je Vasiljević.

Izvor i foto: Zlatarpress.rs

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR