четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaINFOPROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA DELU OPŠTINE PRIJEPOLJE

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA DELU OPŠTINE PRIJEPOLJE

Sve oči uprte su u reku Lim, čiji vodostaj od jutros naglo raste, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu opštine Prijepolje.

Usled obilnih kišnih padavina i opasnosti od poplava na predlog Štaba za vanredne situacije predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić proglasio je vanrednu situaciju u četiri mesne zajednice.

Vanredna situacija uvedena je u mesnim zajednicama Prijepolje, Brodarevo, Velika Župa i Ivanje.

– U Brodarevu se preventivno i blagovremeno reagovalo kako voda ne bi prodrla kroz nasip. Za sada nema opasnosti od izlivanja reke Lim, mi iz časa u čas pratimmo vodostaj i sve nadležne ekipe nalaze se na terenu – kazao je komadant opštinskog Štaba za vanredne situacije Izudin Šantić za agenciju RINA.

Reka Lim, još uvek se nalazi u svom koritu, i trenutno  nema opasnosti od izlivanja. Preventivno je reagovano u Brodarevu, gde je sprečeno da voda prodre kroz nasip. Štab je zabranio korišćenje sportskih terena “ORSI”.

Štab je naložio komunalnoj inspekciji da obavesti vlasnike ugostiteljskih objekata koji imaju terase na obali Lima, da iste ne koriste dok ne prođe poplavni talas.

Vrhunac poplavnog talasa očekuje se večeras tokom noći.

alo

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR