недеља, јун 16, 2024
NaslovnaREGIONКрсто Јањушевић и Дамјан Јовић посетили су данас основце и средњошколце из...

Крсто Јањушевић и Дамјан Јовић посетили су данас основце и средњошколце из Гораждевца који бораве на Златибору

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић и народни посланик Крсто Јањушевић посетили су данас основце и средњошколце из Гораждевца који бораве на Златибору.

Вредни поклони и бесплатно зимовање

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Јовић је ученицима нижих разреда основне школе уручио ранчеве са школским прибором, а старијим основцима и средњошколцима таблете које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

Он је најавио да ће деца школског узраста из Гораждевца, на молбу председника Србије Александра Вучића, и несебично ангажовање народног посланика Крста Јањушевића, и део свог предстојећег летњег распуста провести на мору у Бечићима, уз плаћени превоз који ће обезбедити Канцеларија за КиМ.

Фотографија корисника Канцеларија за Косово и Метохију

„Највеће је задовољство измамити дечији осмех, а данас смо овде видели много срећне и насмејане деце. Због тога нам је срце пуно и зато желим да захвалим и колегама из Студентског одмаралишта које су овој деци, чије детињство није безбрижно, обезбедили бесплатно зимовање“, рекао је Јовић.

Према његовим речима, Србија оваквим гестовима жели да деци из Гораждевца макар мало ублажи тешке околности у којима одрастају и да их увери да о њима брине.

Фотографија корисника Канцеларија за Косово и Метохију

Народни посланик Крсто Јањушевић поручио је деци из метохијске енклаве да су у централну Србију донела светлост Високих Дечана и Пећке патријаршије.

„Наша жеља је да на сваком кораку деци из јужне српске покрајине учинимо живот лепшим, да им измамимо осмехе и покажемо да их Србија никада неће оставити на цедилу. Србија постоји док они постоје на својим огњиштима“, рекао је Јањушевић и додао да су „сва деца златна, али да су она најзлатнија“.

Фотографија корисника Канцеларија за Косово и Метохију

На прилици да живот у изолацији на тренутак замене лепотама Златибора, али и на вредним поконима, захвалио је вођа групе и наставник физике и математике Љубиша Миљановић који је истакао да су позив на зимовање деца прихватила са одушевљењем.

У организацији Установе студентских одмаралишта Београд, 61 ученик основне и средње школе из Гораждевца, заједно са професорима и наставницима, боравиће до 7. фебруара у Студентском одмаралишту „Ратко Митровић“ на Златибору.

Фотографија корисника Канцеларија за Косово и Метохију

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR