уторак, јун 18, 2024
NaslovnaINFOЕпископ Атанасије: Камен бачен на Исламску заједницу је истовремено и камен бачен...

Епископ Атанасије: Камен бачен на Исламску заједницу је истовремено и камен бачен на манастир Светe Тројицe

Најоштрије осуђујемо напад на Исламску верску заједницу у Пљевљима.

Будући да због тренутних административних процедура на граници нисмо у могућности да лично посетимо Исламску заједницу и изразимо наше саосећање поводом немилих догађаја, то ће данас учинити наши свештеници из Пљеваља. Чин каменовања Исламске заједнице у Пљевљима изазвао је у нашем срцу неизмерну тугу, као и у сваком православном хришћанину Милешевске епархије. Камен бачен на Исламску заједницу је истовремено и камен бачен на манастир Светe Тројицe.

Молимо се Богу да унесе мир у свако узнемирено срце и да стане на пут злим људима који безочно ударају на исламске светиње. Позивамо надлежне органе да што пре открију починиоце и казне их по закону.

Епископ Милешевски АТАНАСИЈЕ

Пљеваљски свештеници стали у одбрану светиња својих суграђана муслимана

Након најновијих акција тајних служби одлазећег богоборног црногорског режима усмјерених на стварање међувјерског и међунационалног раздора између православних и муслимана у Пљевљима, с циљем одлагања неминовне предаје власти побједницима на недјељним парламентарним изборима, свештеници пљеваљског архијерејског намјесништа данас су, заједно са лидером коалиције За будућност Црне Горе професором др Здравком Кривокапићем, пружили јавну подршку својим суграђанима исламске вјероисповијести.

Као што се види на фотографији, они су на дворишном зиду Хусеин-пашине џамије истакли транспарент са протестних литија Не дамо светиње, чиме су исказали своју спремност да и светиње својих комшија бране на начин на који су бранили и своје светиње од заједничког непријатеља вјечног људскога достојанства.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR