Druga sednica Opštinskog veća Prijepolja

Druga sednica Opštinskog veća Prijepolja održana je danas.

Na drugoj sednici Opštinskog veća opštine Prijepolje članovi Opštinskog veća podneli su usmene izveštaje o preduzetim aktivnostima na rešavanju problema iz sektora za koja su zadužena.
Predsednik opštine upoznao je članove veća sa posetom Kancelariji za javna ulaganja u Beogradu i razgovorima koji su se vodili u vezi sa realizacijom projekata vezanih za opštinu Prijepolje.
Razmatrale su se mere za unapređenje poljoprivrednog razvoja i formirane su komisije za sprovođenje konkursa za dodelu sredstava za podsticaje razvoja poljoprivredne proizvodnje i stočarstva.
Opštinsko veće je upoznato sa ranije donetim Pravilnikom o podsticajima za podršku investicijama u fizička sredstva poljoprivrednog gazdinstava u 2020. godini, Pravilnikom o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla jagnjadi i junica i Pravilnikom o ostvarivanju prava na regres za reproduktivni materijal-prvo veštačko osemenjavanje u 2020.godini. Opštinsko veće izmenilo je Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla jagnjadi i junica, tako da se sredstva dodele i za podsticaj za nabavku kvalitetnih priplodnih grla –jarica, kao i da se omogući nabavka kvalitetnih grla jagnjadi bez obzira na rasu.
Konkursi će biti raspisani po hitnom postupku i objavljeni na saju Opštine Prijepolje i na oglasnoj tabli Opštinske uprave.
Usvojeni su nacrti rešenja o razrešenju direktora i imenovanju vd direktora Centra za socijalni rad Prijepolje.
Nastavak druge sednice po ostalim tačkama dnevnog reda održaće se u naknadno određenom terminu.

Usvojen je pravilnik o raspodeli sredstava u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i prihvaćena molba Doma zdarvlja za izgradnju nadstrešice ispred kovid ambulante.

Opširnije u prilogu TV-5.

Leave a Reply