понедељак, 2 октобра, 2023
HomeINFODruga sednica Opštinskog veća Prijepolja

Druga sednica Opštinskog veća Prijepolja

Druga sednica Opštinskog veća Prijepolja održana je danas.

Na drugoj sednici Opštinskog veća opštine Prijepolje članovi Opštinskog veća podneli su usmene izveštaje o preduzetim aktivnostima na rešavanju problema iz sektora za koja su zadužena.
Predsednik opštine upoznao je članove veća sa posetom Kancelariji za javna ulaganja u Beogradu i razgovorima koji su se vodili u vezi sa realizacijom projekata vezanih za opštinu Prijepolje.
Razmatrale su se mere za unapređenje poljoprivrednog razvoja i formirane su komisije za sprovođenje konkursa za dodelu sredstava za podsticaje razvoja poljoprivredne proizvodnje i stočarstva.
Opštinsko veće je upoznato sa ranije donetim Pravilnikom o podsticajima za podršku investicijama u fizička sredstva poljoprivrednog gazdinstava u 2020. godini, Pravilnikom o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla jagnjadi i junica i Pravilnikom o ostvarivanju prava na regres za reproduktivni materijal-prvo veštačko osemenjavanje u 2020.godini. Opštinsko veće izmenilo je Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla jagnjadi i junica, tako da se sredstva dodele i za podsticaj za nabavku kvalitetnih priplodnih grla –jarica, kao i da se omogući nabavka kvalitetnih grla jagnjadi bez obzira na rasu.
Konkursi će biti raspisani po hitnom postupku i objavljeni na saju Opštine Prijepolje i na oglasnoj tabli Opštinske uprave.
Usvojeni su nacrti rešenja o razrešenju direktora i imenovanju vd direktora Centra za socijalni rad Prijepolje.
Nastavak druge sednice po ostalim tačkama dnevnog reda održaće se u naknadno određenom terminu.

Usvojen je pravilnik o raspodeli sredstava u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i prihvaćena molba Doma zdarvlja za izgradnju nadstrešice ispred kovid ambulante.

Opširnije u prilogu TV-5.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR