понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaSRBIJA26. Drinska regata oborila sve rekorde u posećenosti

26. Drinska regata oborila sve rekorde u posećenosti

Na oko 1500 plovila danas se od Perućca do Rogačice spustilo više od 20 hiljada ljudi. Sedam drvenih splavova predvodilo je čamce, brodiće i improvizovana plovila učesnika 26. Drinske regate. Po oceni predsednika opštine Bajina Bašta Radomira Filipovića Drinska regata je i ove godine oborila sve rekorde u posećenosti.Фотографија корисника Milovan MilicevicФотографија корисника Milovan Milicevic

 

Drina je najlepša i najbrža reka u Srbiji a potencijal koji naša zemlja ima naročito u turizmu na rekama, je ogroman i zato je potrebno uložiti još dosta truda i finansijskih sredstava da Drinska regata postane još poznatija, da se brendira i da ceo svet sazna za nju. Siguran sam da će i iduće godine biti još mnogo više turista i gostiju. Ovo je brend  Srbije, naglasio je Nenad Popović, ministar bez portfelja koji je prvi put učestvovao na regati na Drini.

 

Po oceni predsednika opštine Bajina Bašta Radomira Filipovića Drinska regata je i ove godine oborila sve rekorde u posećenosti.

U početku je ovo bilo nezamislivo i za buduće regate ćemo morati infrastrukturno da opremimo i start i samo pristanište čamaca, rekao je Filipović.

Filipović je dodao da Bajina Bašta koja ima 27 hiljada stanovnika, a da regata kao najstarija i najmasovnija manifestacija na Drini tokom nekoliko dana trajanja okupi i do 100 hiljada ljudi.

 

Podsećamo, na MOST festu koji je propratna manifestacija  na otvaranju su nastupali Sanja Ilić i Balkanika, sinoć je pevala  Lepa Brena, a pečat na ovogodišnju manifestaciju staviće Marija Šerifović  i Riblja Čorba.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR