четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaINFOОсигуравачи враћају цене обавезног осигурања аутомобила

Осигуравачи враћају цене обавезног осигурања аутомобила

На препоруку гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, осигуравајућа друштва су одлучила да одустану од нових цена полиса ауто-одговорности и од сутра ће вратити цене на ниво од пре повећања, 1. августа, речено је Танјугу у Удружењу осигуравача Србије (УОС).

Прецизира се да ће цене од сутра, 26. августа, бити враћене на ниво од пре почетка августа, чиме ће бити укинуто повећање од 22 одсто.

“Тиме се осигуравајућа друштва придружују напорима које НБС и гувернер Јоргованка Табаковић чине у сузбијању инфлације, а у корист грађана Србије и очувања њиховог животног стандарда. Подржавајући такву политику НБС, друштва за осигурање одустају од нових цена полиса АО и поред свих аргумената у прилог поскупљењу и враћају их на ниво из јула 2014. године”, наводи се у саопштењу УОС-а достављеном Танјугу.

Додаје се да Удружење позива остале учеснике на тржишту аутомобила да прате њихов пример и да сви заједно, уважавајући напоре НБС, дају допринос очувању стандарда грађана Србије и ублажавању инфлаторних притисака.

“Нове цене основног осигурања моторних возила биле су на снази од почетка августа. Одлука о поскупљењу донета је први пут после 1. јула 2014. године, на основу анализе тренутне ситуације на тржишту аутомобила. На раст цена основног осигурања возила утицало је, пре свега, поскупљење нових и половних возила, као и резервних делова, али и знатно више цене радног часа у сервисима за поправку возила”, наводи се у саопштењу УОС-а.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR