субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOSlike punih kontejnera i prljavih ulica iz Prijepolja preplavile su društvene mreže

Slike punih kontejnera i prljavih ulica iz Prijepolja preplavile su društvene mreže

Ne samo Brodarevo već i sam centar Prijepolja je odavno izgubilo epitet najčistijeg grada u zemlji.

Poražavajuće fotografije ljudskog nemara prolaznici i meštani svakodnevno beleže kroz Brodarevo. Kontejneri prepuni otpada i smeće koje automobili raznose po kolovozu predstavljaju veliki ekološki problem sa kojim lokalno stanovništvo ne može da izađe na kraj.Za jednu noć kontejneri ne samo da su puni, već se smeće baca i pored njih. Svako jutro nas budi nesnosan smrad. I to ne bi bio problem da taj isti otpad ne raznose psi lutalice. Komunalne radnike gotovo da ne pamtimo kada smo zadnji put videli u našem selu, a nekada smo važili za mesnu zajednicu koja je bila čista kao sunce bez i jednog papirića, danas smo spali na dno lestvice, a svi koji prođu pored nas ne zastaju ni u prodavnicu – kazali su za RINU Brodarevci.

Ne samo Brodarevo već i sam centar Prijepolja je odavno izgubilo epitet najčistijeg grada u zemlji. Poslednjih meseci, slike punih kontejnera i prljavih ulica preplavile su društvene mreže, a problem sa vodosnabdevanjem postao je gotovo alarmantan za meštane koji žive na većim kotama.

– Najavljuju poskupljenja komunalnih usluga, a mi nikada više smeća na ulicama, osećamo se kao građani drugog reda, koji se guše u smeću. Prvi ću izaći i blokirati magistralu ako podignu cenu i za jedan dinar, a kamoli za 70 odsto, iako opština spada u četvrtu grupu nerazvijenih opština u Srbiji, sa platom daleko ispod republičkog proseka – dodao je za RINU izvor poznat redakciji.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR