недеља, 1 октобра, 2023
HomeINFOVozom za Crnu Goru ponovo od četvrtka

Vozom za Crnu Goru ponovo od četvrtka

Preduzeće Srbija voz saopštilo je da će od 3. septembra početi da saobraća međunarodni voz za Crnu Goru, pa će večernji međunarodni voz iz Topčidera za Bar polaziti u 21:10, a iz Bara za Topčider u 19 časova.

Voz će u svom sastavu imati kola sa sedištima, kušet kola, spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila, a karte će od utorka, 1. septembra biti u prodaji.

„Apelujemo na sve putnike da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama, uz obavezno korišćenje zaštitne maske prilikom putovanja“, navodi se u saopštenju Srbija voza i dodaje da se dodatne informacije mogu naći na sajtu.

U saopštenju ŽPCG stoji da će u saobraćati samo nočni voz, koji iz stanice Bar polazi u 19.00 sati, iz Podgorice u 20.05 sati i iz Bijelog Polja u 22.43 sati sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati.

„U zavisnosti od interesovanja i potražnje ubrzo če biti pokrenut i dnevni voz“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je obavezno nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i decu mlađu od pet godina, kao i merenje temperature pri ulasku u voz.

Obavezan negativan PCR test ili pozitivan ELISA test

Dodaje se da je u slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.

Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoča koje se jave tokom putovanja.

Obavezno je održavanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.

U saopštenju se podseća da je za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno posedovanje važećeg negativnog PCR testa na korona virus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR