уторак, јун 18, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEVatra uništila Malešiće iz Velike Župe - od pune kuće, ostalo je...

Vatra uništila Malešiće iz Velike Župe – od pune kuće, ostalo je samo to što imamo na sebi

Vatrogasci su poziv za pomoć primili oko 2.50 časova, u trenutku dolaska u Veliku Župu plamen je buktio iz kuće Mirka Malešića, koji kaže da su on, supruga i dvomesečna beba u trenutku izbijanja požara spavali. U noći između ponedeljka i utorka oko 02.30 časova u naselju Velika Župa, izbio je požar u kući Mirka Malešića. Vatrena stihija progutala je potkrovlje i sprat, porodica je evakuisana na vreme. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice prijepoljskog MUP-a požar su gasili sa tri cisterne i devet vatrogasaca. Malešić kaže da su on, supruga i dvomesečna beba u trenutku izbijanja požara spavali, da je supruga osetila dim i da ga je probudila.

  • Sve se munjevito odigralo, jedino sam uspeo da uzmem ključeve od vozila kako bi nedavno rođenu bebu i suprugu odvezao do njenih roditelja. U kući je bilo još rodbine koja je zanoćila kod nas, svi su srećom uspeli da se izvuku iz vatrom zahvaćenog sprata. Sada sam na zgarištu, i ono što je ostalo od pune kuće, je samo to što imamo na sebi – kroz suze za “Novosti” priča dramu kroz koju je prošao Mirko. On kaže i da je pre nego što je krenuo na počinak došlo do nestanka električne energije i sumnja da je požar prouzrokovao dolazak struje i kvar na elektroinstalaciji.

Vatrogasci su poziv za pomoć primili oko 2.50 časova, u trenutku dolaska u Veliku Župu plamen je buktio iz kuće Malešića.

-Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice prijepoljskog MUP-a dobili su poziv u 2,50 minuta da u Vinickoj gori kuća. Deset vatrogasaca i tri vatrogasne autocisterne stigle su izuzetno brzo ali je požar već bio u razbuktaloj fazi. Požar je lokalizovan, međutim deo kuće porodice Malešić potpuno je izgoreo. Vatra je progutala potkrovlje i sprat, oko 100 kvadratnih metara stambenog prostora – istakao je komandir Vatrogasno.spasilačke jedinice Vujadin Kovačević.

Tačan uzrok izbijanja požara utvrdiće nadležni organi nakon istrage koja je u toku.

Novosti / FORUM INFO / Prijepolje info/ TV-5

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR