недеља, јул 14, 2024
NaslovnaREGIONSastanak malinara sa predstavnicima ministarstva u 12 sati u...

Sastanak malinara sa predstavnicima ministarstva u 12 sati u Užicu.

Malinari žele da znaju šta da očekuju u sledećoj godini

Sastanak malinara Zapadne Srbije sa predstavnicima ministarstva zakazan je za 12 sati u Gradskoj kući u Užicu.

Kako najavljuju organizatori skupa tema sastanka bi trebalo da bude cena maline. Međutim, u Udruženju poljoprivrednih proizvođača sumnjaju da će postići neki konkretan dogovor.

  • Mislim da danas od konkretnog dogovora neće biti ništa. Naravno, uvek očekujemo rešenje, i nama je cilj da krenemo bar od prve tačke rešavanja problema. Insistiramo na otvorenosti, da nema više zatvorenih vrata, i da sve bude transparentno. Želimo da poljoprivredni proizvođači znaju šta ih oćekuje u narednoj godini. Prošle godine su ostali na rubu egzistencije, rekla je za RAM mrežu Slađana Stanković iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica i dodala da bi u probleme malinara trebalo da se uključi Ministarstvo trgovine, koje se do sada, kako je navela, nije oglašavalo.

Podsetimo, malinari su juče izdali saopštenje u kojem su naveli da neće trpeti pritiske i da će insistirati na prvobitnom dogovoru da ministar dođe u Užice, a ne oni da idu u Beograd. U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nisu potvrdili da li dolazi lično ministar Branislav Nedimović ili neko od njegovih zamenika.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR