недеља, фебруар 25, 2024
NaslovnaUŽICEUskoro počinje prva faza rekonstrukcije bolnice u Užicu

Uskoro počinje prva faza rekonstrukcije bolnice u Užicu

Kompletna rekonstrukcija užičke Opšte bolnice jedan je od naznačajnijih i najvećih kapitalnih projekata u tom gradu, čiji je početak realizacije najavljen već u prvom kvartalu ove godine. Investicija je vredna oko 20 mil EUR, a najveći deo radova finansiraće se preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije.

Nakon izgradnje novog parkinga u užičkoj Bolnici krajem prošle godine, radovima na rekonstrukciji prijemno-urgentnog centra otpočeće prva faza najavljene kompletne rekonstrukcije zgrade užičke Bolnice i već u februaru plan je da se bude završena projektna domkumetacija.

– Radi se oko 1.300 m2 koji će biti rekonstruisani pri glavnom objektu, za koji je u toku izrada projektne dokumentacije, a za čije namene je iz budžeta grada opredeljeno 3,2 miliona dinara. Tokom februara očekujem da će biti završen taj deo posla kako bi se stvorili uslovi da se otpočne sa radovima na rekonstrukciji ovog vitalnog dela Zdravstvenog centra Užice i užičke Bolnice, a čime bi praktično otpočela prva faza realizacije ovog velikog projekta – kaže gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Radovi će, kako objašnjava direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović, otpočeti po odobrenju stručnih konsultanata iz Kancelarije za javna ulaganja:

– Između ostalog, investicija predviđa nabavku novog skenera, rendgena, novu opremu za kolonoskopiju, gastroskopiju, bronhoskopiju i komplentno renoviranje tog centralnog dela glavne zgrade Bolnice.

Za rekonstukciju planiranih 47.000 m2 ovog prostora obaveza grada Užica je da pripremi adekvatnu projektnu dokumentaciju i ove godine planirana sredstava za te namene su oko 50 miliona dinara.

– Sa firmama koje će raditi projekte plan je da napravimo finansijsku konstrukciju i deo platimo ove, a deo naredne godine, a da u toku ove godine projekti budu završeni – objašnjava užički gradonačelnik Tihomir Petković.

Od pet miliona dinara planiranih i ove godine kao podrška radu Zdravstvenom centru Užice sa dva milona iz gradskog budžeta finansiraće se rad užičke kardio-hirurgije i obuka kadrova, a planirana je i nabavka novih vozila za užički Dom zdravlja. Već treću godinu za redom grad Užice finansira i specijalizacije lekara iz deficitarnih grana medicine u dogovoru sa Zdravstvenim centrom Užice, navodi portal Infopress.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR