недеља, јун 23, 2024
NaslovnaKOMŠILUKMinistar Ljajić posetio Potpećku pećinu

Ministar Ljajić posetio Potpećku pećinu

Ministar turizma, Rasim Ljajić, posetio je danas Potpećku pećinu, gde su upravo završeni radovi na njenom uređenju. Urađena je kompletna rekonstrukcija rasvete, vrednosti osam miliona dinara, od čega je ministarstvo dalo pet, a grad Užice i Turistička organizacija Užica tri miliona dinara.

Želja i ministarstva turizma i grada Užica je da se ovaj grad na Đetinji pozicionira kao važan turistički centar, ali i kao važan tranzitni turizam. Ministar Ljajić, prilikom današnje posete Potpećkoj pećini, nagalasio je da Užice treba da iskoristi blizinu Zlatibora i Tare, ali i puta ka Jadranskom moru u Mokroj gori, i da turističkim destinacijama, poput ove pećine, privuče što više tursita.

„Ja bih toplo preporučio ovu pećinu svima, jer zaista ima šta da se vidi. Ovo jeste jedan svojevrstan spomenik prirode, a nama predstoje još neki radovi, kako bi turisti koji ovde dođu imali potpuni užitak“, naglasio je Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma.

Oko 600.000 eura uložilo je ministarstvo trgovine i turizma u razvoj turizma u gradu Užicu – za dečije odmaralište na Zlatiboru, spomen kompleks na Kadinjači, potom za igradnju konačišta, ali mnogih drugih sadržaja. U sklopu svega, uloženo je i 5 miliona dinara za Potpećku pećinu, odnosno za rekonstrukciju rasvete.

„Svi ovi projekti su veoma značajni za naš grad i mi verujemo da ćemo zahvaljujući njima veliki deo turista uspeti da dovedemo kod nas, koji će kod nas potrošiti svoj novac, a time će i Užičani imati priliku da zarade“, kaže Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

U Potpećkoj pećini izvedeni su radovi na komletnoj zameni elektroinstalacija, i postavljena je nova rasveta. Ukupna vrenost radova je osam miliona dinara, od čega je ministarstvo turizma uložilo pet, a grad Užice i Turistička organizacija tri miliona dinara.

„Postavljen je i novi mobilijar – klupe i stolovi, kante za smeće, a postavljena je i nova sevenirnica, kao i četiri dvojezične info table u samoj pećini. Takođe, važno je i da je postavljena nova turistička i putna signalizacija“, kaže Danijela Đorđević Arsić.

Inače, u toku prošle godine, Potpećku pećinu posetilo je više od 8.000 tursta, a ove godine se očekuje da taj broj bude znatno veći. A ova turistička destinacija dostupna je javnosti svakog radnog dana u vremenu od 12 do 16, vikendom od 10 do 18 časova, i to u toku aprila meseca. Od 1. maja pa do 1. oktobra, posete će biti od 10 do 18 čaova svakog dana, pa i praznicima.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR