недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFOU znak sećanja na Ivanu Rakonjac i Safeta Planića prijepoljci dali krv

U znak sećanja na Ivanu Rakonjac i Safeta Planića prijepoljci dali krv

U znak sećanja na Ivanu Rakonjac i Safeta Planića, zaposlene u Turističkoj organizaciji Prijepolje, koji su nastradali pre devet godina, organizovana je memorijalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u utorak 23. januara. Zalihe krvi su na neophodnom minimumu tako da je svaka jedinica dragocena, poručuju iz Službe za transfuziju krvi Užice.Krv su dali 53 davaoca od koga 2 žene a četvoro je krv dalo prvi put.

Ovo je deveti put da je organizovana humanitarna akcija pod nazivom “Za Ivanu i Saja”.

Direktorka Turističke organizacije Ivana Rakonjac (28) i savetnik za marketing Safet Sajo Planić (48) tragično su izgubili živote 28. januara 2015. godine, kada je automobil, kojim su išli na službeni put za Užice, sleteo s magistralnog puta u Zlatarsko jezero.

Tragedija se dogodila oko 9.00 časova kada je džip „čiroki“, za čijim je volanom bio Planić, sleteo u Zlatarsko jezero niz strminu od 20 metara.

Akciju organizuje opština Prijepolje, Crveni Кrst u saradnji sa Turističkom organizacijom i Кancelarijom za mlade uz podršku Službe za transfuziju krvi sa ciljem da sačuvaju od zaborava sve ono šti su uradili Sajo i Ivana za Prijepolje”

Foto: Željko Jasika / Prijepolje Info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR