уторак, март 5, 2024
NaslovnaSRBIJAУ Србији 41 особа заражена коронавирусом, пензионисани лекари ће бити позвани да...

У Србији 41 особа заражена коронавирусом, пензионисани лекари ће бити позвани да помогну

У Републици Србији је јутрос до осам часова укупно 41 особа заражена коронавирусом, саопштило је Министарство здравља. Први случај забележен у Шумадији. Председник Вучић очекује велики раст броја заражених. Имамо годину дана хлеба да једемо, а да нико ни килограм пшенице не извуче, поручио је Вучић.

12.30 – Број особа заражених коронавирусом на Косову повећан је на три.

11.42 – Свако ко је кршио одлуке биће кажњен. Одлуке државе морају да се поштују, навео је Вучић.

11.39 – На питање да ли ће се људи тестирати и у приватним установама, Вучић је одговорио да неће и да нема засад потребе да се у то укључују приватне клинике, као и да имамо довољно тестова.

11.29 – Као и Немачка, позваћемо пензионисане лекаре да нам помогну, поручио је Вучић.

11.28 – Председник је рекао да је срећа у несрећи што су досад пацијенти били млади, осим једног старијег суграђанина који је једини који је у тешком стању.

11.24 – Вучић је за уторак заказао разговоре о изборима у Палати „Србија“. Много важније за нас је како да сачувамо животе људи и да се боримо за њих, ту ћемо бити веома стриктни, рекао је председник Србије.

11.23 – Очекује нас нешто ужасно, рекао је Вучић и истакао да је „набавио 50 респиратора“. Рекао је да је број респиратора од данас државна тајна.

11.22 – Председник Србије је позвао на јединство. Очекује „велику помоћ од НР Кине“, а видеће се и са мађарским премијером Виктором Орбаном, како би усагласили све акције.

11.19 – Вучић је најавио да ће гувернерка НБС предузети мере поводом коронавируса, као и да ће држава помоћи у исплати плата.

11.15 – Вучић је замолио најстарије суграђане да не излазе из кућа. Ваши животи су у питању, као бога вас молим останите у својим кућама, поручио је Вучић.

11.11 – Смањићемо извоз основних животних намирница на тридесет дана. Одлуком Владе, неће моћи да се извозе дезинфекциона средстава, најавио је Вучић.

11.10 – Људи не морају да брину за основне животне намирнице. Да годину дана немамо ништа ново што би неко урадио, имамо довољно пшенице и брашна, каже Вучић и додаје да нико неће остати гладан.

11.10 – У току је пренос конференције у Председништву Србије. У данима пред нама очекујемо велики раст броја заражених, као и да многи остану без својих вољених. Наш циљ је да то смањимо колико можемо, рекао је Вучић.

11.00 – Први случај коронавируса забележен је у Шумадији.

10.10 – У Председништву Србије у току је састанак Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести Ковид-19 по привреду.

08.05 – Шест особа смештено је у Инфективној клиници у Нишу, а њихова клиничка слика је „лакша и средње лакша“, кажу у овом клиничком центру.

08.00 – Још шест особа заражено је коронавирусом, објављено је на сајту covid19.rs.

У националној референтној лабораторији Института „Торлак“ до осам часова 14. марта, тестиранo je укупно 256 особa којe су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У Србији 41 особа заражена коронавирусом, шест нових случајева

У Србији 41 особа заражена коронавирусом, шест нових случајева

Од последњег извештаја до осам часова, 14. 3. 2020. године, тестирани су узорци 17 особа, од којих је 6 позитивних и 11 негативних на нови коронавирус.

Четворо се налази у кућној изолацији са лакшом клиничком сликом, док је двоје задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

Дописница РТС-а јутрос је јавила да је забележен први случају заразе у Шумадији – у Крагујевцу, на инфективној клиници Клиничког центра, збринут је пацијент код кога је потврђен коронавирус.

Иако је Радио-телевизија Војводине синоћ известила да је у Клиничком центру Војводине забележен први случај у Србији да заражена особа више нема коронавирус, испоставило се да пацијент о којем је реч никада ни није имао коронавирус, већ је само био под надзором.

Влада Србије донела је бројне мере како би се суочила са коронавирусом. Између осталог, забрањена су јавна окупљања у затвореним просторима са више од 100 људи, забрањен је улазак у земљу страним држављанима из жаришта коронавируса, али и из Румуније.

Ако имате симптоме коронавируса и били сте у зараженом подручју, позовите неки од бројева који су објављени на сајту Министарства здравља и доступни су од 8.00 до 22.00.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR