Počela upotreba novog sistema za merenje brzine, kontroliše i korišćenje mobilnog i vezivanje pojasa

Foto: MUP Srbije

Saobraćajna policija danas je počela da koristi unapređeni sistem za merenje prosečne brzine kojim se, pored prekršaja, detektuje i korišćenje mobilnog telefona prilikom vožnje i nevezivanje pojasa.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan ocenio je da će ovaj sistem doprineti bezbednom učestvovanju u saobraćaju, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i ublažavanju njihovih posledica.

lg.php?bannerid=52&campaignid=3&zoneid=15&loc=https%3A%2F%2Fwww.021.rs%2Fstory%2FInfo%2FSrbija%2F312720%2FPocela upotreba novog sistema za merenje brzine kontrolise i koriscenje mobilnog i vezivanje pojasa.html&referer=https%3A%2F%2Fwww.021 - Počela upotreba novog sistema za merenje brzine, kontroliše i korišćenje mobilnog i vezivanje pojasa

On je objasnio da će se procesuiranje stranih vozača obavljati po načelu hitnosti, a domaćih u skladu sa zakonom.

“Procesuiranje će ići u dva smera – za strane vozače obavljaće se procesuiranje po načelu hitnosti, što znači da će oni biti dovođeni kod nadležnih sudija za prekršaje. Domaćim vozačima će se na kućnu adresu vlasnika vozila dostavljati da se izjasne ko je upravljao vozilom na određenoj deonici puta”, rekao je Belencan.

kontrola 2 mup - Počela upotreba novog sistema za merenje brzine, kontroliše i korišćenje mobilnog i vezivanje pojasa

Dodao je da ovaj sistem trenutno pokriva 50 lokacija širom Srbije.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply