субота, април 20, 2024
NaslovnaCRKVE I MANASTIRIСв. Василије Острошки - Литија у Пријепољу ( ФОТО )

Св. Василије Острошки – Литија у Пријепољу ( ФОТО )

Саборна црква Светог Василија Острашког прославља данас, 12.мајa  дан Светог Василија Острошког, своју храмовну славу, празник који је Српска православна црква посветила овом чудотворцу и исцелитељу чији је култ раширен не само у Србији и Црној Гори већ и на целом Балкану.

Фотографија корисника Zeljko Sundek

У спомен Светог Василија Острошког, у Саборној цркви у Пријепољу свештенство  њихова преосвештенства Владика Милешевски Атанасије, Владика канадски Митрофан и старешина цркве у Пријепољу отац Игор благочестиви народ      одржали су Свету литургију, након чега је улицама Пријепоља прошла литија уз молитве за напредак, здравље и духовно уздизање народа и града.

Фотографија корисника Zeljko Sundek

Литија, која представља колективни чин ширења духа заједништва, сарадње и љубави, обновљена је у нашем граду пре више од десет година. Мошти светитеља коме су посвећени празник и Саборни храм у Пријепољу, чувају се у манастиру Острог у Црној Гори и место су ходочашћа за вернике свих религија.

Фотографија корисника Tosic PredragФотографија корисника Branislav Stojanovic

Фотографија корисника Zeljko SundekФотографија корисника Zeljko SundekФотографија корисника Zeljko SundekФотографија корисника Zeljko SundekФотографија корисника Zeljko SundekФотографија корисника Zeljko Sundek

Пријепоље ИНФО

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR