уторак, април 23, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJERHMZ OPET IZDAO UPOZORENjE: Pred nama pet dana obilnih padavina

RHMZ OPET IZDAO UPOZORENjE: Pred nama pet dana obilnih padavina

Republički hidrometerološki zavod ponovio je upozorenje da se od sutra do petka očekuje velika količina padavina u našoj zemlji.

Republički hidrometerološki zavod ponovio je upozorenje da se od sutra do petka očekuje velika količina padavina u našoj zemlji.

Ukupno za pet dana na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima zemlje od 80 do 120, na istoku i jugoistoku od 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

Sutra i u utorak ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, u zapadnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj oko 60 l/kv.m.

U Srbiji se sutra očekuje pretežno oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine se očekuju u severnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlje.

Vetar umeren, povremeno jak, uglavnom istočni i severoistočni.

Sutra jutarnja temperatura od 8 do 15, najviša dnevna od 17 do 22 stepena.

U Beogradu će u toku sutrašnjeg dana takođe biti oblačno i svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, uglavnom istočni i severoistočni.

Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Od ponedeljka do petka sledeće nedelje velika količina padavina, ukupno za 5 dana na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima zemlje od 80 do 120, na istoku i jugoistoku od 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

Od subote toplije sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Tanjug / Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR