понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaINFOSUTRA PRIJAVE: Evo kako do nove pomoći države

SUTRA PRIJAVE: Evo kako do nove pomoći države

MINISTAR finansija Siniša Mali najavio je da sutra, 15. novembra, počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države, na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs i naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

– Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, koji će im biti automatski isplaćena u decembru – rekao je Mali.

Podsetio je da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prijave od 15. do 30. novembra

Mali je naglasio da ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.

– Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavlkjeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa“, objasnio je ministar finansija.

On je naglasio da je ova mera podrške nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije virusa korona, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

(Novosti)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR