Radović poziva malinare da ne predaju maline po nerealnim cenama, francuska kompanija ‘’Deskur’’ kupuje ‘’crveno zlato’’ po 186 dinara

Hladnjača ‘’Stanić’’,  jedna od najvećih  otkupljivača malina u Srbiji, podigla je akontnu  otkupnu cenu ovog voća na 165 dinara po kilogramu.  Predsednik Asocijacije proizvođača malina , Dobrivoje Radović , pozvao je i druge otkupljivače da to učine jer je malina ove godine prvoklasna i nema razloga da se ne ispoštuju zahtevi proizvođača.

On je naveo da još uvek ima mesta gde se malina plaća ispod svake cene, jer su proizvođači uzimali  sredstva za zaštitu i drugi repromaterijal pa ih otkupljivači sada ‘’ucenjuju’’ . Da malina vredi i više od ponuđene cene hladnjače ‘’Stanić’’ svedoči  francuska kompanija ‘’Deskur’’ koja  kupuje ‘’crveno zlato’’ po 186 dinara. Zbog toga u ime Asocijacije malinara Srbije, Radović poziva proizvođače da ne predaju maline po nerealnim cenama, ali i Komisiju za zaštitu konkurencije da utvrdi da li postoji otkupljivački monopol koji obara cenu ovog voća.

Asocijacija malinara Srbije neće odustati od svojih zahteva kaže radović a na prvom mestu da kilogram ovogodišnje maline bude 1,45 evra.

Osim malinara  i proizvođači kupina nisu zadovoljni ponuđenom cenom koja se kreće oko 50 dinara po kilogramu.

Izvor:infoliga.rs

Ostavite odgovor