среда, мај 29, 2024
NaslovnaAGROSAVETNIKRadović poziva malinare da ne predaju maline po nerealnim cenama, francuska kompanija...

Radović poziva malinare da ne predaju maline po nerealnim cenama, francuska kompanija ‘’Deskur’’ kupuje ‘’crveno zlato’’ po 186 dinara

Hladnjača ‘’Stanić’’,  jedna od najvećih  otkupljivača malina u Srbiji, podigla je akontnu  otkupnu cenu ovog voća na 165 dinara po kilogramu.  Predsednik Asocijacije proizvođača malina , Dobrivoje Radović , pozvao je i druge otkupljivače da to učine jer je malina ove godine prvoklasna i nema razloga da se ne ispoštuju zahtevi proizvođača.

On je naveo da još uvek ima mesta gde se malina plaća ispod svake cene, jer su proizvođači uzimali  sredstva za zaštitu i drugi repromaterijal pa ih otkupljivači sada ‘’ucenjuju’’ . Da malina vredi i više od ponuđene cene hladnjače ‘’Stanić’’ svedoči  francuska kompanija ‘’Deskur’’ koja  kupuje ‘’crveno zlato’’ po 186 dinara. Zbog toga u ime Asocijacije malinara Srbije, Radović poziva proizvođače da ne predaju maline po nerealnim cenama, ali i Komisiju za zaštitu konkurencije da utvrdi da li postoji otkupljivački monopol koji obara cenu ovog voća.

Asocijacija malinara Srbije neće odustati od svojih zahteva kaže radović a na prvom mestu da kilogram ovogodišnje maline bude 1,45 evra.

Osim malinara  i proizvođači kupina nisu zadovoljni ponuđenom cenom koja se kreće oko 50 dinara po kilogramu.

Izvor:infoliga.rs

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR