среда, јун 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJE(VIDEO) POTOP NA CRNOGORSKOJ OBALI, TALASI VIŠI OD DVA METRA: Za nepunih...

(VIDEO) POTOP NA CRNOGORSKOJ OBALI, TALASI VIŠI OD DVA METRA: Za nepunih sat vremena sedam osoba spašeno iz uzburkanog mora!

Za nepunih sat vremena službenici Uprave pomorske bezbednosti i pogranične policije u Baru iz morskih talasa su spasili sedam osoba, navodi jedro.bar.


Navodi se da je dvoje mladih spašeno kod lukobrana u Baru danas oko 15.15 časova, a pola sata ranije četvoro adolescenata u Sutomoru i muškarac u zrelijim godinama u Čanju.

Sajt navodi da su četvoro adolecenata, od 17 i 18 godina iz Podgorice i sa Kosova, spašeni iz talasa koji su dostizali visinu i do dva metra.

Navodi se da su pored istaknutih crvenih zastava, tri mladića i devojka su ušli u more, međutim, nisu mogli da se vrate na obalu. Drugi kupači su pozvali broj 129 i veoma brzo službe spašavanja na moru su iz Bara stigli do Sutomora.

„Mladi ljudi su bili udaljeni od obale oko 300 metara. Uzaludno su pokušavali da se vrate, ali talasi su bili do dva metra i nisu uspeli. Srećom niko od njih nije povređen“, navedeno je iz Uprave.

Samo što se okončala akcija spašavanja u Sutomoru, posada čamaca Uprave je morala da ponovo interveniše i izađe do Lukobrana gde dvoje mladih nije uspevalo da se domogne čvrstog tla pod nogama jer su ih talasi odvlačili od obale.

Takođe, u Čanju je spašen muškarac zrelije životne dobi.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR