недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPrijepoljska bolnica bez lifta do legalizacije objekta

Prijepoljska bolnica bez lifta do legalizacije objekta

Zbog toga što deo objekta prijepoljske Opšte bolnice nije legalizovan, građevinska inspekcija Opštinske uprave zabranila je izgradnju jednog od dva bolnička lifta, za koje su dobijene donacije od 80.000 evra.

Na korak od završetka radova i dobijanja upotrebne dozvole, u Bolnici su uvideli propuste u pribavljanju neophodne dokumentacije.

lift2

Lift čeka građevinsku dozvolu

„Kada smo krenuli sa izgradnjom znali smo, tj. dobili smo informaciju da na ovoj parceli odeljenja internog i neurologije, kao i ovaj prolaz koji je komunikacijski, nisu upisani u katastar“, ističe dr Zoran Drobnjak, v. d. direktora Opšte bolnice Prijepolje, „ali nam je iz agencije rečeno da i bez toga može da se gradi.“

I umesto da, ovih dana okončaju višedecenijski problem, zbog nelegalizovanog dela objekta u kome se nalazi lift, sa Odeljenja za urbanizam, sve je stopirano.

lift1

Rešenjem građevinske inspekcije Opštine Prijepolje, investitoru je naloženo da obustavi sve dalje radove na izgradnji jednog od dva lifta, a u roku od šest dana ukloni sve zidove, zapravo da sruši lift.

„Mi smo postupili po tom rešenju, ne gradimo više, čekamo nadležnu komisiju da dođe za ovaj drugi lift za koji imamo dozvolu za gradnju da nam da upotrebnu dozvolu“, kaže dr Drobnjak.

I mada rok za rušenje uskoro ističe, sa njim će pričekati jer, kažu, sada nastoje da ispoštuju zakonsku proceduru.

„Opšta bolnica nije prikupila neophodnu dokumentaciju potrebnu za izgradnju drugog lifta i po proceduri koju zakon nalaže, građevinski inspektor je doneo rešenje o obustavljanju radova i o rušenju“, ističe Dragoljub Zindović, predsednik Opštine Prijepolje. „To ne znači da će se objekat srušiti, nego da se i dalje sprovede procedura u skladu zakonom.“

Zajedno će, nadaju se na dobrobit više od pedeset hiljada korisnika sa teritorije tri opštine, dobiti neophodnu dokumentaciju i uskoro, pustiti u funkciju oba lifta.

RTS/ Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR