понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaINFOPrijepolje ovenčalo takmičare: Najbolju čorbu napravili "Mamurni tigrovi", izabrani još najbolji zet...

Prijepolje ovenčalo takmičare: Najbolju čorbu napravili “Mamurni tigrovi”, izabrani još najbolji zet i snajka

Manifestacija jedinstvena u Srbiji, a inicijatorke su tri devojke – Zelda, Dunja i Milena

Uz takmičenje u kuvanju najbolje riblje čorbe, u Prijepolju je održano još jedno nesvakidašnje takmičenje i to u odabiru najboljeg prijepoljskog zeta i snajke.Dok se riblja čorba krčkala na obali Lima, žiri je birao najboljeg zeta i snajku, a Limski darovi upotpunili su ceo događaj.

Iako se čini da je ovo takmičenje čudno i neobično, u Prijepolju je već tradicionalno, ali i jedinstveno u Srbiji.

Za najboljeg zeta ove godine izabran je Zoran Ranitović iz Beograda, a za najbolju snajku Ivana Konjokrad iz Nove Varoši.Po rečima pobednika iznenađeni su pobedom i nisu je očekivali, ali su imali želju da učestvuju na ovoj manifestaciji.

U sadržaju ove manifestacije je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, ali opet jedinstveno i neobično, jer se pored najbolje, birala i najgora riblja čorba, ali i najveselija ekipa.

Za najbolju riblju čorbu izabrana je ekipa “Mamurni Tigrovi”, a nagrađeni su sa 20.000 dinara. Druga najbolja čorba pripala je ekipi Akcionarskog društva “Putevi”, dok je treća nagrada otišla ekipi “Samo da smislimo ime”.Njihovu nagradu za uspeh obezbedila je Turistička organizacija Prijepolje, a nagrada je dva noćenja i jedno na Zlatiboru.

Pored glavnih nagrada, organizatori biraju i ekipu sa najboljom atmosferom, čije mesto je ove godine zauzela ekipa “Prijepolje, raj na Limu, restoran Jabuka”.

Za najorginalnije ime ekipe izabrana je ekipa “Samo da smislimo ime”, a za najgoru čorbu ekipa “Kurijander”.

Jasno je da je manifestacija jedinstvena u Srbiji, izdvajaju je neobična takmičenja, a inicijatorke manifestacije su tri devojke – Zelda, Dunja i Milena.

Njih tri, zajedničkim snagama, nasledile su od svojih sugrađana, Milana i Esada, udruženje i manifestaciju i već tri godine su same uspešne organizatorke.

Njihovu misao podržali su lokalni privrednici i Turistička organizacija Prijepolje, a najveću podstrek daju im učesnici, koji su svake godine u većem broju.

“U svetu sličnosti, želimo da budemo različiti, pridružite nam se”, poručuju organizatorke.(Telegraf.rs / B. Ilić)

https://www.facebook.com/TOPrijepolje

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR