недеља, јул 14, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEЗбог снега у Новој Вароши ванредна ситуација

Због снега у Новој Вароши ванредна ситуација

Метеоролози најављују нових пола метра снега

На територији општине Нова Варош уведена је ванредна ситуација због снега који већ неколико дана непрекидно пада. На територији града тренутно је око пола метра снега, док га на планинама има знатно више. Проблем прави јак ветар који на појединим превојима формира сметове високе и до два метра.

У Општинском штабу за ванредне ситуације кажу да су готово сви путни правци тренутно проходни, али да проблем праве нове падавине.

-Метеоролози за наредне дане најављају нових пола метра снега.Уколико се то обистини мораћемо да ангажујемо додатну механизацију како би одржали проходност путева – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Протеклих дана најтежа ситуација је била на територији месних заједница Божетићи, Јасеново и Негбина где су због високих сметова поједини путни правци били данима у снежној блокади.

– Све путеве које смо у уторак очистили снег је данас поново завејао. Критично је и у самом граду где снег досеже висину од готово пола метра. Тротоари су затрпани, улице завејане једноставно снег морамо одвозити камионима ван града како би омогућили да се пешаци и возила нормално крећу – каже Дејан Грбић, руководилац Општинског одељења за инвестиције и јавне набавке.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR