петак, 1 децембра, 2023
HomeUncategorized„ОРЛОВИ СА ТРОМЕЂЕ" СИГУРНИ НА СТАРТУ ПРВЕНСТВА КМФ ПП 192 Пријепоље –...

„ОРЛОВИ СА ТРОМЕЂЕ“ СИГУРНИ НА СТАРТУ ПРВЕНСТВА КМФ ПП 192 Пријепоље – KMF Zlatibor Чајетина = 5:1 (2:0)

ПП 192 је сигурном победом отворио сезону. Пред око 70 гледалаца у Спортској дворани Пријепољске гимназије савладана је веома озбиљна екипа из Чајетине, напослетку и са убедљивих 5:1, мада резултат вероватно не одражава прави однос снага две екипе.

Домаћи су повели голом Мирослава Цвијовића у 5. минуту, када је на 15-ак метара од гола гостију добро прихватио пас Игора Пајевића, ослободио се свог чувара, изашао сам пред голмана Петровића и неодбрањиво шутирао са 9 метара – 1:0.

Играло се чврсто и брзо са обе стране, створено је и неколико прилика, али су мреже мировале све до 19. минута, када је дебитант Страхиња Ранитовић на средини терена преузео лопту од Думића, „повукао“ у страну, а онда са око 7 метара искоса са десне стране у пуном трку шутирао „по земљи“ кроз ноге свог чувара у „малу мрежу“ гола гостију – 2:0.
Одличну прилику за 3:0 пропустио је Думић у последњим секундама првог полувремена.

Од почетка другог полувремена гости су кренули силовито, углавном са голманом у пољу, али без успеха. Штавише, у једном таквом нападу, на шест метара од свог гола лопту је одузео Ђурђевић, проследио до Марачића који је шутирао преко целог терена и погодио небрањени гол Златибора – 3:0.

Чајетинци се нису поколебали, већ су наставили са нападима, што им се коначно исплатило у 29. минуту, када је Ђорђе Шуњић искористио једну „поклон-лопту“ домаћих и савладао одличног Драгољуба Бека Минића – 3:1.

Притисци гостију са голманом у пољу су се наставили, али су играчи ПП 192 добро затварали прилазе голу, а када би затајили ту је био феноменални „Нојер“, можда и играч утакмице, без обзира на веома добро и ефикасно издање неколицине играча ПП 192.

Утакмица је дефинитивно решена три и по минута пре краја када је Игор Думић повукао контру, стекао корак предности над последњим играчем Златибора, издржао га на леђима и онда пред улазак у шестерац, када су сви очекивали шут, несебично на левој страни упослио Марка Марачића – који рутински погађа за 4:1.

Коначних 5:1 поставио је најбољи стрелац ПП 192 у протеклој сезони – Мирослав Цвијовић у 39. минуту, у једној контри 3 на 2; саиграчи су му се „раширили“, а он искористио простор и са 9-10 метара јаким ударцем пробио голмана Златибора.

Била је ово одлична футсал представа у којој су уживали сви присутни гледаоци. Игром домаћих са клупе је одлично командовао капитен Владета Новковић, а очигледно је да су новајлије (Човић-Ранитовић-Рековић) велико појачање, пре свега на физичком плану, а што је била једна од највећих бољки ПП 192 претходне сезоне. У појединим сегментима видљива је недовољна уиграност, па у наставку првенства треба очекивати још боље наступе „орлова са тромеђе“.

Чајетинци су оставили веома добар утисак и сасвим сигурно да се и од њих очекују добре партије и да ће многи о њих поломити зубе.

За ПП 192 су наступили: Dragoljub Beko Minic (1, г), Владета Новковић (10, к), Miroslav Cvijovic (3), Igor Gile Dumic (11), Igor Pajevic (21), Марко Марачић (33), Aldin Djurdjevic (6), Strahinja Ranit Ranitovic (8), Stefan Covic (5), Душан Рековић (18) и Nemanja Radakovic (4). Представник екипе: Виктор Ратковић.

Kmf Zlatibor је играо у следећем саставу: Александар Петровић (1, г), Дарко Марић (2), Жељко Костадиновић (3, к), Радиша Јанковић (4), Ђорђе Шуњић (5), Александар Драговић (6), Вељко Спасенић (7), Дејан Филиповић (8), Драган Спасенић (9), Милан Зековић (10) и Жарко Љубојевић. Представник клуба: Иван Стојановић. Тренер: Срђан Стојановић.

Меч je добро водиo судијски пар из Пожеге: Горан Подрашчић и Branimir Jelicic, док је делегат био Dejan Svicevic из Нове Вароши.

Кретање резултата:
1:0 – Мирослав Цвијовић (5′)
2:0 – Страхиња Ранитовић (19′)
3:0 – Марко Марачић (26′)
3:1 – Ђорђе Шуњић (29′)
4:1 – Марко Марачић (37′)
5:1 – Мирослав Цвијовић (39′)

И наредног викенда ПП 192 ће играти у Пријепољу, где ће угостити још једну добру и чврсту екипу – КМФ МБ Наменска из Лучана.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR