петак, април 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEОПШТИНА ПРИЈЕПОЉЕ ОБЕЛЕЖИЛА 20 ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

ОПШТИНА ПРИЈЕПОЉЕ ОБЕЛЕЖИЛА 20 ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

ОПШТИНА ПРИЈЕПОЉЕ ОБЕЛЕЖИЛА 20 ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

У недељу 24. Марта 2019. године широм Србије обележено је 20 година од почетка
НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије. Годишњицу бомбардовања као и претходних година обележила је општина Пријепоље. У присуству вееликог броја грађана делегација општине, коју су предводили председник општине Драгољуб Зиндовић и предсеница СО Стана Марковић и представници Удружења бораца и ратних војних инвалида, положили су цвеће и венце на споменик подигнут у славу свим жртвама НАТО агресије.

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД НАТО АГРЕСИЈЕ: МОРАМО ИЗ СЕЋАЊА ИЗВУЋИ ПОУКУ

„ Тог 24. Марта, пре тачно двадесет година почели су ваздушни напади НАТО армаде на нашу земљу, који су оставили дубоке и далекосежне последице за целу земљу и њене грађане које и данас осећамо. Убијан је један мали слободољубиви народ и једна мала држава само зато што владарима рата није била по вољи политика коју је наша земља водила“, рекао је председник општине Драгољуб Зиндовић, крај споменика подигнутог у знак сећања на НАТО агресију на СРЈ. Он је подсетио на сва ратна разарања и изгубљене људске животе током 78 дана бомбардовања и истакао да је Пријепоље имало срећу што је бомбардовање прошло без људских жртава али је у свему осталом делило судбину целе
државе.

slika2.

 

У складу са традицијом председник општине са сарадницима је истог дана у свечаном салону Дома културе примио и породице војника, полицајаца и добровољаца који су изгубили животе у последњем рату. Уз топле речи подршке за све њих који кроз живот морају корачати без својих најмилијих, Зиндовић је члановима породица уручио скромну новчану помоћ, а потом су сви заједно положили цвеће и венце на споменик подигнут у част погинулих бораца у рату 1990- 2001. године.

slika3

Prijepolje Info

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR