четвртак, мај 23, 2024
NaslovnaDEŠAVANJAОпштини Пријепоље додељена средства за пројекат санације, затварања и ремедијације за...

Општини Пријепоље додељена средства за пројекат санације, затварања и ремедијације за несанитарну депонију „Стањевинеˮ

У Министарству заштите животне средине РС, јуче је одржан  састанак са ресорним помоћником за отпад и отпадне воде, господином Филипом, Абрамовићем, и представницима општина Сјеница, Нова Варош, Пријепоље, Прибој и директором Регионалног центра за управљања отпадом „Бањицаˮ .

–          Министарство заштите животне средине РС је већ доделило средства за израду пројектно-техничке документације за изградњу трансфер-станице са линијом за рециклажу, а како би се у што краћем временском периоду отпад усмерио ка депонији у Ужицу, према одлуци Владе РС. Израда пројекта изградње трансфер-станице би требало да започне ове године, у сарадњи са Министарством.

–          Општини Пријепоље су додељена средства за пројекат санације, затварања и ремедијације за несанитарну депонију „Стањевинаˮ, а Министарство је спремно да општини пружи и стручну помоћ у припреми документације.

–          Министарство је спремно да финансијски и стручно помогне општини Нова Варош у припремама за изградњу новог система за управљање отпадом. Министарство ће у наредном периоду расписати конкурс за израду пројектно-техничке документације за регионе у којима није успостављен регионални систем управљања отпадом, као и за изградњу самих регионалних центара.

Пријепоље ИНФО

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR