среда, јун 19, 2024
NaslovnaDEŠAVANJAAktivisti opozicionih partija protestovali u Prijepolju

Aktivisti opozicionih partija protestovali u Prijepolju

Sinoć je u Prijepolju, ispred Doma kulture održan protest “1 od 5 miliona”. Pred oko stotinak okupljenih građana obratili su se organizatori protesta.

Interesantno je to, da iako se SDP stranka ogradila od organizacije protesta, na portestu su bili prisutni istaknuti aktivisti ove stranke, kao i aktivisti Dveri i ostalih opozicionih stranka u gradu.

Među prisutnima je bio i sin odbornika SDP Osmana Ćatića – Smail Smajo, inače vlasnik firme Ćatić Kompani koji je nedavno od državnog Fonda za razvoj dobio 12,5 miliona bespovratnih sredstava. Inače Smail je bio predsjednik Izbornog štaba liste Vakat je na proteklim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, koju je formirala stranka SDP.

Među prisutnima na protestu je i Nadir Dacić, inače jedan od pučista u Islamskoj zajednici 2007. te vijećnik u BNV-u također ispred SDP-ove liste Vakat je.

Podsjećamo da je na proteste pozivala Jasmina Rovčanin, odbornica SDP-a u Skupštini opštine Prijepolje, te da se nakon toga stranka ogradila od njenih poziva i organizacije protesta.

Naslovna nova

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR