Neodgovorni gradjani doprinose širenju korone u Prijepolju

Danas je u opštini Prijepolje zasedao Krizni štab za vanredne situacije sa predlogom da se proglasi vanredno stanje u Prijepolju zbog nepovoljne epidemiološke situacije , medjutim većina je odlučila da se ta odluka pomeri do petka.

Predsednik opštine Vladimir Babić apeluje da je odgovornost na gradjanima, da se ograniči rad ugostiteljdskih objekata, preduzmu mere u javnim prevozima, i okupljanjima kako po lokalima tako i po kućama da ne bi došlo do kolapsa zdravstvenog sistema.U prijepoljskom Domu zdravlja su ionako velike gužve i naši gradjani čekaju po nekoliko sati već sada,a po rečima zamenika predsednika Esada Hodžića kontraktiran je direktor užičke bolnice dr.Božović kako bi se pronašlo rešenje da naši gradjani dobiju bolje uslove u kovid ambulanti .

Doktor Izet Djurdjević je istakao da je jutros u Domu zdravlja bilo 13 inficiranih dok u proteklih četiri dana 40 novoinficiranih.

U opštinskoj upravi je stanje pod kontrolom , starije zaposlene smo preusmerili na rad od kuće, neki su na odmoru, dezinfikovali smo objekat , povećali higijenske mere. U prilogi izjava Vladimira Babića data posle sednice štaba.

Prijepolje INFO

.

Leave a Reply