петак, мај 24, 2024
NaslovnaUncategorizedNa Limu je održana trka u raftingu u organizaciji Rafting asocijacije Srbije.

Na Limu je održana trka u raftingu u organizaciji Rafting asocijacije Srbije.

U okviru takmičenja za Kup Srbije, u subotu 26.09.2020.godine se na Limu takmičilo osam ekipa. Trka ima memorijalni karakter, održava se u znak sećanja na Esada Kurbegovića, poštovanog i voljenog Brodarevca i iskrenog zaljubljenika u Lim. U okviru takmičenja za Kup Srbije, u subotu 26.09.2020.godine se na Limu takmičilo osam ekipa. Trka ima memorijalni karakter, održava se u znak sećanja na Esada Kurbegovića, poštovanog i voljenog Brodarevca i iskrenog zaljubljenika u Lim.

U takmičarskom delu je održana disciplina spust u prelepom delu kanjona Lima između Gostuna i Brodareva, dugom 10 kilometara. Prvo mesto zauzeo jedan od najboljih svetskih rafting timova Dajak Klub iz Banja Luke, iza njih su bili aktuelni prvaci Srbije RK Eko Lim iz Priboja, a treće mesto je zauzela jedina ženska ekipa na ovoj trci – juniorske šampionke Evrope, devojke iz RK Eko Lim. Četvrta je bila ekipa Lim Lučice iz Prijepolja, mladi tim Kolovrata je bio peti, Brzak iz Arilja je zauzeo šesto mesto, sedmi su bili veslači iz KKK Nikola Tesla iz Zemuna, a Pro Outdoor Team iz Beograda je zauzeo osmo mesto.

Pravila i mere koje su donete zbog opasnosti od epidemije korona virusom su bile poštovane, takmičari su imali potvrde i potpisane izjave da nisu bili u kontaktu sa zaraženima od korona virusa, socijalna distanca je držana i korišćene su maske. Narednog vikenda se održava Euro kup u kategoriji R6 koji će biti bodovan za državno prvenstvo Srbije. Održaće se na reci Ibar, mesto Ušće.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR