уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaINFOKamere će proveravati brzinu vozila i podatke o registarskim tablicama

Kamere će proveravati brzinu vozila i podatke o registarskim tablicama

Centar za prikupljanje i obradu podataka o saobraćaju na auto-putevima u Srbiji otvoren je na naplatnoj stanici „Beograd“ u Vrčinu, u prisustvu premijerke Ane Brnabić.

Centar obrađuje sve podatke sa nadzornih kamera na auto-putu, sa naplatnih stanica i iz njega se upravlja svom signalizacijom na auto-putevima u Srbiji.

Brnabić je čestitala Putevima Srbije na modernizaciji i digitalizaciji praćenja saobraćaja.

– Nastavićemo da razvijamo ovaj ‘mozak’ Puteva Srbije. Očekujem da će to rezultirati većim prlivima u budžet preko kazni za vangabaritni transport. Imamo veliki broj kamiona koji su van gabarita koji prekomerno uništavaju naše puteve – rekla je Brnabić.

Istakla je da su to uglavnom kamioni iz inostranstva koji su u tranzitu i da ćemo kažnjavanjem tih kamiona pokazati da se ovde poštuju zakoni i da ne mogu ni ovde to da rade kao što to ne mogu u svojim zemljama niti u zemljama EU.

Na primer, Centar će omogućiti da se proverava brzina vozila i dobiju podaci o njihovim registarskim tablicama i prosečnoj brzini kojom su se kretali na autoputu.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Centar povećati bezbednost učesnika u saobraćaju i doprineti zaštiti životne sredine. 

Tom prilikom je na naplatnoj stanici Beograd pušten u rad i punjač za električne automobile, a Brnabićeva je istakla da je i to doprinos smanjenju aerozagrađenja u zemlji. 

Dva električna automobila mogu istovremeno da se pune. To mesto je vidno obleženo zelenim znakom na kome su automobil i utičnica.

Premijerka Brnabić je čestitala „Putevima Srbije“ na modernizaciji i digitalizaciji praćenja saobraćaja.  

Otvaranju su prisustvovali i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i v. d. Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR