Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić ponovio je da partijska knjižica vladajuće stranke ne spasava od hapšenja i najavio da će se u drugoj polovini februara održati sednica Izvršnog odbora kada će se videti ko će biti sankcionisan.

Kao dokaz da nema zaštićenih, Glišić za današnju „Politiku“ podseća nedavno hapšenje predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, koji je završio u pritvoru zbog osnovane sumnje da je naložio napad na kuću novinara Milana Jovanovića.

Glišić ujedno odbacuje spekulacije opozicije da je vrh stranke žrtvovao člana rukovodstva SNS Simonovića i podseća da je nekoliko dana kasnije u Lajkovcu policija uhapsila osam osoba zbog sumnje na korupciju od kojih je jedna član opštinskog veća.

„Hapšenje Simonovića je dokaz da nema zaštićenih. Državni organi rade svoj posao i svako ko je prekršio zakon treba za to i da odgovara. Naravno da neće da ih spasi partijska knjižica. Njihovo hapšenje je jasan pokazatelj da su pred zakonom svi isti“, ističe Glišić.

On kaže da su naprednjaci stroži u kontroli tamo gde su na vlasti pošto je tamo odgovornost neuporedivo veća jer su u mogućnosti da resavaju probleme građana.

„Nekoliko puta godišnje pravimo krupne rezove. U drugoj polovini februara imaćemo sednicu IO u proširenom sastavu i videćemo ko će biti sankcionisan za loš rad i loše ponašanje“, kaže Glišić.

Govoreći o saradnji sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem, Glišić kaže: „On je moj pretpostavljeni i trudim se da svakog dana opravdam poverenje koje mi je dao izborom na ovo mesto. Kada vidim koliko radi i koliko se bori da Srbija bude normalna i razvijena zemlja nemam pravo da kukam i dajem sve od sebe da stranka izgleda ozbiljno i odgovorno“.

Iako se svakodnevno čuju nekoliko puta Vučić i Glišić, za sada različito gledaju na to da li na proleće treba da budu održani vanredni parlamentarni izbori, piše „Politika“.

Kao obrazloženje zašto se zalaže da narod ove godine izađe na birališta, Glišić navodi da su građani ti koji treba da kažu kojim će putem da ide naša država.
Dragoljub Simonović
 

Navodi da je SNS spreman da se izbori održavaju svake nedelje i kao najjači izborni adut navodi predsednika Vučića.

„Kada na čelu države i na čelu stranke imate poštenog i odgovornog čoveka sa jasnim rezultatima, onda se izborima radujete jer znate da građani to nagrađuju poverenjem. Kad nemate ništa od toga, onda ste Ðilas, Jeremić i Boško Obradović i tražite da vam neko pokloni vlasti, svesni da ni uža familija ne bi dala podršku za simbole ružne prošlosti oličene u Savezu za Srbiju“, rekao je Glišić.

„Ovo je slobodna zemlja u kojoj svako može da izrazi svoje zadovolsjtvo ili nezadovoljstvo na mirnim skupovima. Ali nijedan skup i protest neće birati vlast, već građani na izborima, jer volja građana je demokratija, a ne volja ulice“, zaključuje Glišić.