недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEGeneralni direktor Železnica Srbije podneo ostavku

Generalni direktor Železnica Srbije podneo ostavku

Generalni direktor predzeća „Železnice Srbije a.d“ Miroslav Stojičić podneo je ostavku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Stojičić je uputio dopis Vladi Srbije, Ministarstvu, kao i predsedniku Skupštine „Železnice Srbije a.d.“ u kome ih obaveštava da podnosi ostavku. On navodi i da se njegov mandat završio zaključno sa 17. januarom ove godine.

Podseća da je na dužnost generalnog direktora stupio pre četiri godine konkursnim rešenjem i navodi da je njegov mandat „bio i ostao uslovljen problemima koji onemogućavaju dalju realizaciju procesa restrukturisanja železnickog sektora, bar iz pozicije brojnim činiocima suženog delovanja moje službe“.

Kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta Železnice Srbije a.d. da Zakonom o javnim preduzećima, nemogućnost raspolaganja imovinom Železnice Srbije, blokadu žiro računa u iznosu od 767.700.313, 92 dinara.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je rečeno da se preduzeće „Železnice Srbije a.d“ ne bavi upravljanjem železnickim projektima i infrastrukturom na železnici već nasleđenim dugovima srpskih železnica i imovinom.

Takođe kažu da su ti procesi pri kraju i da se ispunjavaju uslovi za gašenje tog preduzeća. Inače, srpske železnice su ranije podeljene na četiri preduzeća: Infrastruktura železnice Srbije, Srbijavoz, Srbijakargo i Železnice Srbije a.d. Stojičić je na ovu poziciju postavljen 17. januara 2015. godine.

Izvor: Večernje novosti/Tanjug

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR