четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaINFOSVEČANA SKUPŠTINAFORUMA MLADIH SDP PRIJEPOLJE

SVEČANA SKUPŠTINAFORUMA MLADIH SDP PRIJEPOLJE

Večeras je u prepunoj sali Doma kulture Prijepolje izabrano novo rukovodstvo Foruma mladih SDP Prijepolje i predstavljeni su novi članovi.

Skupštini je prisustvo osnivač i lider SDP-a i predsjednik SDP Srbije Rasim Ljajić.U radnom djelu Izborne skupštine, održanoj 17. februara, na osnovu inicijative mladih, izabrano je novo rukovodstvo Foruma mladih Sandžačke demokratske partije u Prijepolju, koje je večeras predstavljeno.

Rukovodstvo čini: predsjednik, potpredsjednik i pet članova predsjedništva.Za predsjednika Foruma mladih SDP izabran je Emir Hamzić, dok je na mjesto potpredsjednice imenovana Saida Mujezinović.Izabrani članovi predsjedništva su Elvin Banjica, Amina Rizvić, Ensar Turković, Saida Šehović, Said Memović.

Već dugi niz godina SDP donosi i širi novu energiju na političkoj sceni koja je, upravo, ogledana u ovim mladim ljudima. Oni su prepoznali SDP kao organizaciju uz koju mogu napredovati, ostvariti svoje vizije, a sve to pomažući društvenoj zajednici. Prepoznajući vredna načela Sandžačke demokratske partije, važnost trenutka u kojem žive i odgovornosti prema svom gradu – od poslednje Skupštine Foruma mladih Sandžačkoj demokratskoj partiji u Prijepolju se pridružio impozantan broj novih mladih ljudi.

Mladi su najznačajniji resurs i pokretačka snaga Sandžačke demokratske partije!

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR