уторак, март 5, 2024
NaslovnaINFOERVIN STRADAO U PROVODU! Detalji tragedije u Priboju

ERVIN STRADAO U PROVODU! Detalji tragedije u Priboju

Ceo događaj snimile su sigurnosne kamere, koje se nalaze unutar popularnog ugostiteljskog objekta.

Ervin Ć. (1988), umro je nakon što ga je u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pretukao sugrađanin Igor A. (1995).

Kako se nezvanično saznaje, Igor je pripadnik Specijalne policijske jedinice u Beogradu.

Prema rečima očevidaca, preminuli Ervin, provodio se sa drustvom u gradu, kada mu je prišao Igor koji se nalazio u istom lokalu i nakon kraće rasprave krvnički počeo da ga udara.

Od zadobijenih udaraca Ervin je pao na pod i ostao nepomičan da leži. Na lice mesta ubrzo je stigla Hitna pomoć, međutim tridesetpetogodišnjem muškarcu spasa nije bilo. 

Ceo događaj snimile su sigurnosne kamere, koje se nalaze unutar popularnog ugostiteljskog objekta, prenosi Alo.

Kako prenose mediji, osumnjičeni Igor A. je nakon zločina pobegao i policija intenzivno traga za njim.

Cela Srbija je šokirana ovim jezivim zločinom i svi su u neverici da je neko tako mlad uspeo da nekoga tako krvnički pretuče na smrt. A u Priboju je zavladao muk jer niko nije ni slutilo da se Ervinu, koji je važio za mirnog i povučenog mladića, nešto ovako može desiti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je raspisana potraga za policajcem I.A. (28) iz Priboja zbog sumnje da je van dužnosti, noćas u tom gradu ubio 35-godišnjeg muškarca.

I.A. je pobegao s lica mesta, a policija je privela dve osobe na informativni razgovor zbog sumnje da su pomogle osumnjičenom posle izvršenja krivičnog dela.

Kako piše Kurir sve se dogodilo u jeku žurke na kojoj su bili, oko ponoći. Navodno, nered je u lokalu prvo napravio brat preminulog E.Ć.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, a po priči Pribojaca, E.Č. je pre ovog sukoba sedeo u lokalu sa dva brata, a u istom lokalu je bio i I.A. Jednog od braće je zbog nereda koji je pravio odvela policija. Prisutni u lokalu su ostali, a onda je došlo do sukoba između E.Č. i I.A. – kaže izvor Kurira.

Osumnjičeni I. A. došao je iz Beograda u rodni Priboj za vikend. „Bio je u društvu kolege iz ovog grada. Stajali su za šankom, zatim je I. A. otišao do stola za kojim je sedeo E. Č. gde je nakon kraće rasprave počeo krvnički da ga udara. U lokalu je počela vriska, a zatim se samo čulo „nemoj, ubi ga““, kazao je izvor istrage za agenciju Rina.

Policija i hitna pomoć su odmah došli na lice mesta. I.A. nisu zetekli jer je pobegao, a E.Č. je prebačen u pribojsku bolnicu gde je posle tri do četiri sata preminuo – kaže izvor Kurira.

Očevidac Милан Кашерић je napisao na svom profilu:

„Zarad istine, pošto mediji prave krvavi pir i naslađuju se ljudskom tragedijom, kao i uvek, kad je naša razorena Srbija u pitanju.. Bio sam u Stritu sinoć. Bio sam na 2 metra od tragedije. Momak koji je zadao udarce preminulom nije nosio nikakav bokser. Udario ga je tačno 2 puta. Sve je stalo u sekund. JEDAN SEKUND. Istog trena je udarač sklonjen od žrtve i 3 medicinska radnika, koja su se igrom slučajeva našli u lokalu, su pritrčali i počeli da pružaju medicinsku pomoć. Devojkama naklon do poda, u štiklama i damskim haljinama su klečale na podu i pomagale sve do dolaska hitne pomoći. Čovek je preminuo. To je kompletna istina. To je zlo koje se zbilo. Ima ekstremno mnogo nesreće, zla, bolesti, tragičnosti, sluđenosti, među svima nama. Ali ima i empatije, ljudskosti, zajedništva. NA IVICI SMO NESTAJANJA. BORIMO SE, DAJMO SVE OD SEBE, DA LJUBAV POBEDI.“

AKO NE POBEDI, NI NE TREBA DA POSTOJIMO.

RAJSKO TI NASELJE, ERVINE ĆELAHMETOVIĆU. NEKA TE ANĐELI ČUVAJU.“

SAOPŠTENJE SDP Priboj

Danas smo sa velikom tugom primili vest o stravičnom događaju koji se dogodio tokom noći u Priboju. Ervin Ćalahmetović (35) bio je žrtva krvničkog prebijanja, koje je nažalost rezultiralo njegovom smrću. Prema dostupnim informacijama, vinovnik ovog nasilnog čina je sugrađanin Igor Avramović (28), koji je pripadnik MUP-a.

Ovaj incident je izuzetno zabrinjavajući, posebno imajući u vidu činjenicu da je vinovnik pripadnik MUP-a, organa zaduženog za očuvanje reda i bezbednosti građana.

SDP traži da država hitno reaguje i preduzme sve neophodne mere kako bi se vinovnik ovog stravičnog događaja priveo pravdi i najstrozije sankcionisao. Drzava mora da pokaze da niko nije iznad zakona i svi moraju snositi odgovornost za svoje postupke.

U ovom trenutku svi treba da budemo uz porodicu nastradalog Ervina. Gubitak voljene osobe je nenadoknadiv i teško je pronaći reči utehe. Kao društvo, moramo pronaći snage da podržimo porodicu u ovim teškim trenucima i da se izdignemo iznad ovog stravičnog događaja.

Najmanje što nam sada treba jeste podsticanje medjuetničkih tenzija. Ovaj incident ne sme biti povod za širenje međunacionalne netrpeljivosti. Kao društvo, moramo biti svesni da nasilje ne sme definisati naše međusobne odnose i da je osuda i sankcionisanje ovakvih dela obaveza svakoga od nas.

SDP poziva nadležne institucije da hitno preduzmu sve mere kako bi se osiguralo pravno procesuiranje vinovnika, kao i da se sprovede temeljna istraga koja će rasvetliti sve okolnosti ovog incidenta. Očekujemo da pravda bude zadovoljena i da se odgovorni za ovo zlodelo suoče s posledicama svojih dela.

U ovim teškim trenucima, apelujemo na sve građane da ostanu smireni i da pokažu solidarnost prema porodici nastradalog.

Povodom ovog nemilog dogadjaja oglasio se

Samir Tandir

„Duboko me je pogodila vjest o ubistvu mladića Ervina Ćelahmetovića iz Priboja.

Posebno je strašno što je počinilac krivičnog djela-ubistva pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od nadležnih državnih organa, tužilaštva i policije, očekujemo da počinioca hitno privedu pravdi i adekvatno kazne.

Počinilac krivičnog djela ima svoje vlastito ime i prezime i on mora snositi odgovornost.

Ukoliko se ispostavi kao tačno da je počinilac ovog krivičnog djela- ubistva napustio teritoriju države Srbije prelaskom granice sa Bosnom i Hercegovinom, očekujem da nadležni preduzmu korake i protiv odgovornih u graničnoj policiji.

Moramo poslati jasnu poruku da se zločin ne isplati i da nećemo dopustiti da bilo ko remeti tradicionalno dobre odnose izmedju Bošnjaka i Srba. Ne smijemo dozvoliti da bilo ko ovu tragediju koristi u svrhu dnevno političkih obračuna.

Molim uzvišenog Boga, da duši Ervina Ćelahmetovića podari rahmet a porodici strpljenja.“

Prijepolje Info, Republika, Alo, Kurir, Telegraf, Mondo

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR