недеља, фебруар 25, 2024
NaslovnaINFOПеторо ухапшених због муљања са субвенцијама и инвестицијама у пољопривреди

Петоро ухапшених због муљања са субвенцијама и инвестицијама у пољопривреди

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, Одељења за сузбијање привредног криминала, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су пет особа, док се за још једном трага, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца.

Ухапшени су М. П. (1966), С. А. (1962), А. А. (1995), Л. Р. (1995) и Г. У. (1971).

Осумњичени су, користећи личне податке носилаца пољопривредних газдинстава, а које су им они уступили, поднели захтеве за подстицајна средства у Управи за аграрна плаћања у 2018. и 2019. години у којима су лажно приказали да су носиоци пољопривредних газдинстава имали пословни однос са једним предузећем које је приказано као наводни добављач. На основу тога су из Управе за аграрна плаћања донета решења о усвајању захтева за инвестиције које су предмет субвенционисања у укупном износу од 14.744.712 динара.

Накнадним проверама је утврђено да није постојао пословни однос између ових лица и предузећа нити су инвестиције реализоване. Како се сумња, део уплаћеног новца власници газдинстава су задржавали за себе, док су већи део дали у готовини осумњиченима.

Њима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Prijepolje info/ Извор: РТВ

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR