петак, мај 24, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEZukorlić: Propadanje porodice vodi u potpunu propast celokupnog društva

Zukorlić: Propadanje porodice vodi u potpunu propast celokupnog društva

Nosilac liste “Samo pravo SPP-DPM” akademik Muamer Zukorlić izjavio je da je najveći problem u Srbiji propadanje institucije porodice.

“Propadanje porodice neminovno vodi u potpunu propast celokupnog društva. Na našem prostoru, mi još imamo šanse da sačuvamo porodice. Zato nam je potreban pravi program sa pravim ljudima. Sa ljudima koji veruju u prave porodične, etičke i duhovne vrednosti. Zato im dajmo šansu”, poručio je Zukorlić u jednoj od svojih predizbornih poruka.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić predložio je sinoć, gostujući u „Upitniku“ na RTS-u i odgovarajući na neprofesionalna i zlonamerna pitanja voditeljke Olivere Jovićević, da se pitanje statusa Kosova i Metohije reši po pitanju modela dve Nemačke i dodao da je potrebno da se nađe sporazum o održivom rešenju.

Zukorlić je rekao i da za dilemu ulaska u Evropsku uniju ili ostajanja Kosova i Metohije u granicama Srbije, ne treba razmišljati na relaciji „ili-ili“, već da je moguće i odnos „i-i“.

– To rešenje je moguće kada je reč o Kosovu i putu ka EU – rekao je Zukorlić.

On je dodao da se „neke gorke stvari moraju progutati“ i istakao da je problem što se u vezi sa Kosovom poslednjih 30 godina „ubrizgalo previše emocija“.

Naglasio je da je u interesu srpskog naroda da se rasterete emocije, i da smatra da je pogrešno nešto proglašavati svetinjom, srcem ili Jerusalimom.

– Kada nešto tretirate srcem, svetinjom, takvim odnosom, a onda dođete u situaciju nemoći, tada ste u velikom problemu – zaključio je akademik Muamer Zukorlić.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR