недеља, 1 октобра, 2023
HomePRIJEPOLJENEISPRAVNI SEMAFORI NA NAJFREKVENTNIJOJ RASKRSNICI U GRADU

NEISPRAVNI SEMAFORI NA NAJFREKVENTNIJOJ RASKRSNICI U GRADU

Pešaci preko raskrsnice bez zelenog svetla dok automobili iz pravca bolnice nagađaju crveno svetlo.

Većina pritužbi čitalaca o (ne)funkcionisanju opštinskih službi koje stižu na adresu našeg portala tiču se kvara semfora u Fakufu, tako da veliki broj učesnika na putu do Bolnice ili manastira Mileševa prelazi frekventnu raskrsnicu bez tačne svetlosne signalizacije.
U toku je postupak prikupljanja ponuda za nabavku, ugradnju i postavljanje vertikalne, horizontalne i svetlosne signalizacije u Vakufu, na raskrsnici ulica Vladimira Perića Valtera i Mileševske u Prijepolju. Javnu nabavku, vrednu 5.000.000 dinara sa PDV-om, objavila je opština Prijepolje. Međutim kao i mnoge započete projektenisu završili, tako je i sa ovim . Dok administracija ispunjava zakonske obaveze niko ne reaguje da se semafor popravi i spreči eventulna katastrofa. Tačno je  da novi nemogu uraditi bez javne nabavke, ali je isto tako jasno da se moglo naći rešenje i angažovati neka firma da prikrpi ovaj problem do novih semafora.

Фотографија корисника Borko Mračni

FOTO:Borko Mračni

Upravljanje ovim semaforima predviđeno je da ih obavljaju nadležna odeljenja Opštinske  uprave, kao i druga lica angažovana putem javnih nabavki.
U pitanju su, između ostalog, investitorske funkcije na izgradnji i rekonstrukciji javnog puta, organizovanje i obavljanje izgradnje, rekonstrukcije i održavanja puteva, sprovođenje javnih nabavki, zatim tehnička i finansijska kontrola izvođenja radova.

  • KO ĆE ODRŽAVATI SEMAFORE
    Poziv za podnošenje ponuda za odabir firme koja će ubuduće održavati semafore na teritoriji Prijepolja je ozbiljna stvar i nadamo se da će novo opštinsko rukovodstvo ozbiljnije prići ovim tekućim problemima i da neće se kriti iza zakonskih odredbi dok neko zbog nemara može izgubiti život, da li će i tada zakon biti kriv ili pojedinac koji nije reagovaona vreme.

D.D Info PRESS-Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR