недеља, јун 23, 2024
NaslovnaINFODanas 14 stepeni, a u subotu – sneg

Danas 14 stepeni, a u subotu – sneg

Četvrtak će biti izuzetno topao dan, kako se prognozira, sa temperaturama koje će dostizati do 18 stepeni Celzijusa.

Upozorenje meteorologa ukazuje na verovatnost pojave ledenih kiša na širem području, sa 90% verovatnoće. Takođe, mogući su udari vetra jači od 17 m/s (90% verovatnoće), kao i otapanje snežnog pokrivača sa 80% verovatnoće.

Petak

U petak dolazi do značajnog preokreta u vremenskim prilikama. Pritisak niskog vazduha koji je doveo do topljenja snežnog pokrivača ustupa mesto zahlađenju, a kiša se prelazi u sneg. Prvo će sneg zahvatiti Vojvodinu i zapadnu Srbiju, a potom i ostale delove zemlje. Jutarnja temperatura će se kretati od 5 do 9°C, a tokom dana očekuje se značajan pad temperature. Vetar će biti umeren do jak, severni i severozapadni.

Subota

Subota će biti hladan i vetrovit dan, sa različitim vremenskim prilikama u različitim regionima zemlje. Na severu će doći do razvedravanja, dok će u drugim delovima zemlje biti oblačno sa snegom. Vetar će biti umeren do jak, severozapadni. Temperature će se kretati od -4 do 4°C.

Nedelja

Nedelja će doneti hladno jutro sa slabim do umerenim mrazem, ali tokom dana nas očekuje pretežno sunčano vreme. Vetar će biti slab do umeren, zapadni i severozapadni. Temperatura će se kretati od -6 do 4°C.

Očekuje se da će ovaj nagli prelazak iz toplih u hladne temperature imati uticaj na opšte biometeorološke uslove, s posebnim upozorenjem za osobe sa disajnim i srčanim problemima, kao i moguće meteoropatske reakcije poput nervoze, glavobolje i bolova u kostima.

U Prijepolju , danas se predviđa toplo vreme sa mogućom kišom i maksimalnim temperaturama od 14 stepeni Celzijusa. U petak se očekuje zahlađenje i susnežica koja će u toku noći preći u sneg, dok će tokom vikenda biti vedro i hladno, sa minimalnim temperaturama oko -4, a maksimalnim od 0 do 5 stepeni Celzijusa.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR