недеља, мај 26, 2024
NaslovnaINFOBiciklistički maraton kreće iz Kraljeva

Biciklistički maraton kreće iz Kraljeva

Regionalna turistička organizacija (RTO) Sandžaka, u saradnji sa lokalnim samoupravama i turističkim organizacijama, biće domaćin 9. čiker MTB maratona „Biciklom kroz jugozapadnu Srbiju“ koji u nedjelju kreće iz Kraljeva.

Maraton pod sloganom “ Obilazak kulturno-istorijskih spomenika jugozapadne Srbije” prolazi kroz brdsko-planinske predjele obilazeći pritom turističke centre kao i kulturne i druge znamenitosti na tim teritorijama. Maraton će se održiti na relaciji i proći će kroz gradove i opštine: Kraljevo – Novi Pazar – Tutin – Sjenica – Nova Varoš – Zlatibor – Priboj – Prijepolje.

Gradovi i opštine kroz koje će biciklisti proći od 27.06. do 06.07. 2021 godine će biti centar bickilstičkog dešavanja u zemlji. Biciklistički maraton podrazumjeva osim vožnje kroz pomenute opštine i obilazak kulturno-historijskog naslijeđa i degustiranja gastronomskih specijaliteta, što je ujedno izvanredan način promocije turističkih potencijala i atrakcija.

Ovaj biciklistički maraton podrazumjeva vožnju trasiranim makadamskim i brdskim putevima preko netaknutih prirodnih ljepota i rezervata prirode.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR