Šta nam donose vikend i sledeća sedmica?

Foto / Prijepolje INFO

U Srbiji u subotu sunčano i toplo vreme, samo se u toku jutra u pojeidnim dolinama i kotlinama očekuje kratkotrajna magla, uglavnom na jugoistoku Srbije. Tokom dana na severu umerena oblačnost, naročito na području Vojvodine. Pred sam kraj dana na krajnjem jugozapadu Srbije lokalni pljuskovi sa grmljavinom i uglavnom je reč o brdsko-planinskim predelima.

Jutro će biti relativno sveže, minimalna temperatura od 7 do 13°C, a maksimalna dnevna od 24 do 28°C, što su vrednosti u skladu sa kalendarom. U Beogradu nakon jutarnjih 13°C, tokom dana 27°C, a uz sunčano vreme vetra skoro da neće biti.

U nedelju znatno više oblaka. Već od jutra umereno do pretežno oblačno, ponegde i sa slabom kišom. Tokom dana promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a sredinom dana i posle podne ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura od 23 do 29°C, u Beogradu do 26°C. Biće i veoma sparno, jer će i relativna vlažnost vazduha biti povećana, a vetar slab.

U ponedeljak na severu suvo i pretežno sunčano, a u ostalim predelima promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće malo svežije u odnosu na vikend.

U utorak i sredu u većem delu Srbije sunčanije i toplije, samo na jugu i jugoistoku i u brdsko-planinskim predelima uz uslove za poslepodnevne lokalne pljuskove sa grmljavinom. U četvrtak ponovo nestabilnije, pa se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ali se očekuje toplo vreme.

Dakle, narednih 7 do 10 dana i dalje promenljivo vreme i bez duže stabiliozacije vremena, ali dobra vest je da se ne očekuju velike temperaturne oscilacije, tako da će temperature manje-više biti oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine i kretaće se oko 25°C.

Djordje Djuric