уторак, март 5, 2024
NaslovnaINFOAko živite u Sjenici, Tutinu, Prijepolju – Država vam plaća ČAK 50%...

Ako živite u Sjenici, Tutinu, Prijepolju – Država vam plaća ČAK 50% kuće

Uredbom koju je danas usvojila Vlada Srbije svaka mama, koja je dobila dete od početka 2022. godine i odluči se za kupovinu stana ili gradnju kuće, ako nema nekretninu, dobiće od države 20 odsto sredstava. Ukoliko živi u nekoj od siromašnih opština ima pravo na 50 posto vrednosti građevinskih radova, pišu Novosti.

Tako recimo, ako kupuje nekretninu vrednu 50.000 evra putem stambenog kredita, može da računa na podršku države od 10.000. Ukoliko se odluči za izgradnju kuće u istoj vrednosti u nekoj od devastiranih opština, može da računa na polovinu iznosa, odnosno na 25.000 evra.

U devastirane opštine spadaju: Babušnica, Bela Planaka, Bojnik, Bosilegrad, Varvarin, Vladičin Han, Golubac, Žagubica, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lebane, Mali Zvornik, Medveđa, Mionica, Prijepolje, Rekovac, Svrljig, Sjenica, Surdulica, Trgovište, Tutin i Crna Trava, prenosi Mondo.

Prethodno je objavljeno da će za državnu subvenciju u visini do 20.000 evra moći da se prijave žene koje su rodile bebu posle 1. januara ove godine, a poznato je i da brak nije uslov za konkurisanje, tako da će moći da se prijave i osobe koje žive u vanbračnoj zajednici. Uslov je i da zainteresovani nemaju nekretninu u vlasništvu na teritoriji Srbije.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR