Babić – Kako da nas građani cene i poštuju ako se tako radi

Danas je u opštinskoj upravi održan sastanak rukovodstva opštine sa predsednicima mesnih zajednica opštine Prijepolje.Vladimir Babić predsednik opštine je ukazao na mnoge probleme nagomilavane predhodnih godina u radu mesnih zajednica i zatražio ozbiljniji pristup radu i rešavanju problema u budućnosti.

Mi smo tu da imamo kristalno jasne informacije šta se dešava na terenu, šta radite i sa čim su vaši građani zadovoljni prvo sa vama ,a onda sa nama. Da bi bili zadovoljni sa nama prvo moraju biti zadovoljni sa Vama-rekao je Babić.

Babić je još dodao da od sada kada predsednik mesnih zajednica reši da sazove Savet, obavestiće lice zaduženo za mesne zajednice koje će postaviti vest na sajt opštine ,a mi iz lokalne samouprave dolazimo.

Ako ste prihvatili da budete to što jeste da budete pokretači vaše mesne zajednice u daljem radu očekujem da znate koliko ima gazdinstava, koliko stoke , koliko pravnih lica , sve što mislite da je bitno za vašu zajednicu što može da promoviše, na čega da obratimo pažnju mora biti dostavljeno ,a mi ćemo se potruditi u dogledno vreme da te informacije budu predstavljenje na sajtu. Ako imamo nešto urgentno od gorućih problema građana Vi ste prvi koji treba da dođu do nas, počev od toga ako Vam se neprazni kontejner, ako nema vode, ako je nestala struja bilo šta što se dešava na vašoj teritoriji Vi ste prvi koji treba to da znate – nagovestio je Vladimir Babić.

Predsednici mesnih zajednica ukazali su na lošu putnu infrastrukturu kao gorući problem koji se po njima mora rešavati, na niskonaponsku mrežu koja se u većini mesnih zajednica nalazi takođe u lošem stanju. Predsednici su upoznali opštinsko rukovodstvo sa svim problemima u njihovoj mesnoj zajednici. Primetili smo da pojedini predsednici nisu bili pripremljeni za satanak a i samovoljno tumače svoja zaduženja, na šta ih je predsednik Babić upozorijo da moraju raditi po zakonu i isključivo u interesu svojih građana. Saveti koji ne drže sastanke u roku 3 meseca biće smenjeni.

Prijepolje INFO

Leave a Reply