четвртак, април 25, 2024
NaslovnaINFOСрпска напредна странка прва предала листу за парламентарне изборе

Српска напредна странка прва предала листу за парламентарне изборе

Српска напредна странка прва је у 15.00 часова РИК-у предала листу кандидата за парламентарне изборе расписане за 3. април.

Листу „Александар Вучић – Заједно можемо све“ потписима је подржало више од 58.000 грађана.

Листу су предали потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић, као и кандидати за посланике Даница Грујичић, Лазар Ристовски, Марија Здравковић и председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

У седиште РИК-а дошли су и кандидат за посланика, кошаркаш Марко Кешељ као и представници Српске народне партије Ненада Поповића и других коалиционих партнера.

Носилац листе је председник Српске напредне странке Александар Вучић, а прва на листи за републичке изборе је директорка Института за онкологију и радиологију др Даница Грујичић.

Грујичић је рекла да је прихватила да буде на листи Српске напредне странке због свега што је урађено у последњих седам година, пре свега у здравству и зато што жели да се тај тренд настави.

Грујичић је рекла да је сведок колико је уложено у здравство, нове лекове и у савремене методе лечења, истичући да тако мора да се настави, да ниједан грађанин не мора да иде на лечење у иностранство.

Истакла је да је улагано много и у инфраструктуру, а да је њена жеља да асфалт дође до сваког места, као и да се наставе инвестиције у школство.

„Надам се да ће се ти планови остварити. Увек може боље, заједно можемо све, а дела говоре све“, поручила је Грујичић.

Глумац Лазар Ристовски рекао је да је подржао ту листу као слободан и независтан човек и да подржава Александра Вучића и Српску напредну странку у њиховој тежњи и континуитету да направе бољу, савремену и сјајну Србију.

Ристовски је позвао све који су неопредељни и који, како је рекао, имају добру намеру и који не гаје мржњу, већ љубав, да се придруже на путу ка стварању боље Србије.

„Они који желе да победе противника, морају да се доказују својим делима, а не мржњом. Заједно можемо све“, поручио је Ристовски.

На питање новинара да ли ће гласачи Српске напредне странке разумети његову подршку тој странци будући да је некада подржавао и Демократску странку, Ристовски је рекао да се не бави туђим животима, већ својим животом, и да се тиме води и у овом случају.

„Ово је свечани тренутак у којем уживам, а трачарска питања ме не занимају“, рекао је Ристовски.

Други на листи математичар Стојан Раденовић рекао је да је подржао Српску напредну странку, јер, како је рекао, види очигледан резултат и истакао да је пристојна Србија потребна свима, па и политичким противницима.

„Ово сам схватио као игру и надметање са људима који не мисле као ја, али су толерантни у размени идеја“, рекао је Раденовић.

На питање новинара да су се појавиле информације у јавности да су током јучерашњег дана вршени притисци на раднике јавних предузећа да својим потписом подрже листу Српске напредне странке,

Брнабић је одговорила да је Српска напредна странка за три сата прикупила више од 58.000 потписа, да нису били потребни никакви притисци и да су грађани до раних јутарњих сати чекали у редовима како би дали подршку листи Српске напредне странке.

„Свако ко је желео да потпише листу, дошао је чистог срца, знајући да само тако Србија може да настави, да ради и побеђује“, рекла је Брнабић.

На исто питање одговорила је и Даница Грујичић која је изразила сумњу у те тврдње, истичући да Српска напредна странка има довољан број чланова, а да ако неко има доказе треба и да их приложи.

Други на листи је математичар Стојан Раденовић, а трећа генетичарка и директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Јелена Беговић.

На листи Српске напредне странке за републичке изборе су и професор Жика Бујуклић, стонотенисерка Борислава Перић Бранковић, виолиниста Јован Колунџија, оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић, глумац Лепомир Ивковић, оперска певачица Јадранка Јовановић…

Међу кандидатима за 250 посланика републичког парламента, осим напредњака, су и представници Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића, Покрета социјалиста Александра Вулина, Покрета снага Србије Богољуба Карића.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR