петак, април 26, 2024
NaslovnaINFOФилм „Студенац“, по сценарију и у режији Борка Брајовића из Пријепоља, телевизијску...

Филм „Студенац“, по сценарију и у режији Борка Брајовића из Пријепоља, телевизијску премијеру имаће у суботу, 20. марта, на Телевизији Форум.

Пандемија корона вируса се погубно одразила и на филмску индустрију, како у свету, тако и у Србији. Биоскопи су протеклих годину дана били затворени, или су радили са смањеним капацитетом, па су филмаџије многе пројекте одложили, или су се окренули производњи телевизијских серија, које доживљавају процват, каже Пријепољац Борко Брајовић, глумац и продуцент, власник продуцентске куће „Феникс филм“.

Он је урадио сценарио и режирао филм „Студенац“, који због пандемије, практично, није ни имао праву биоскопску премијеру. Заинтересовани гледаоци могли су га погледати на онлајн биоскопима, који покушавају да замене праве, и обезбеде какву, такву, зараду. У међувремену, Брајовић је понудио Телевизији Форум да емитује филм, како би га на телевизији прво видела публика у Пријепољу и околним градовима.

Студенац је сниман тридесетак дана у општинама Лучани и Пријепоље. Радња је базирана на истинитом догађају, а Брајовић каже да филм није финансиран из државних фондова, већ искључиво личним средствима и уз помоћ неколико спонзора, попут пријепољског ЕС Комерца. Пандемија је стопирала и премијеру филма „Близанци“, који је у постпродукцији, па се и „Феникс филм“ окренуо серијама и сарадњи са другим продуцентским кућама. Тренутно раде на трилер серији „Мозаик“, чија прва сезона ће имати 10 епизода.

Брајовић и глуми, како у својим, тако и у другим филмовима и серијама. Каже да је са тим сегментом каријере задовољан, и да посла има, али му је приоритет да ради на својим продуцентским пројектима. Телевизија Форум филм „Студенац“ ће емитовати у суботу, 20. марта, у 21 сат.

Опширније у видео прилогу:

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR