субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOУ Пријепољу ухапшени запослени у Србијашумама због злоупотребе положаја

У Пријепољу ухапшени запослени у Србијашумама због злоупотребе положаја

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одсека за борбу против корупције у Ужицу у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су две особе запослене у ЈП „Србијашуме“, Шумско газдинство Пријепоље, због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је З. Б. (1974) извршио жигосање посеченог дрвета које је превезено на стовариште ЈП „Србијашуме“ ради вршења инспекцијског надзора, пре доласка надлежног републичког инспектора за шумарство и ловство, иако је знао да је дрва превозила особа за коју је утврђено да их је без жига и пратеће документације превозила због чега су и одвезена на стовариште ради инспекцијског надзора.

С. Р. (1963) се сумњичи да је из службених евиденција приложио републичком инспектору отпремницу која се односи на ранији промет дрвних сортимената и на тај начин неистинито приказао да је једна особа превозила вишеметарско дрво букве купцу, те је те податке републички инспектор за шумарство и ловство унео у Записник о инспекцијском надзору.

На овај начин су осумњичени омогућили истој особи да букова дрва, која нису обележена шумским жигом, приликом инспекцијског надзора прикаже као уредно жигосана и тако избегне кривичну пријаву за кривично дело шумска крађa.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR