понедељак, фебруар 26, 2024
NaslovnaINFOПолиција сутра у непрекидној контроли саобраћаја

Полиција сутра у непрекидној контроли саобраћаја

Управа саобраћајне полиције ће, у склопу појачаног надзора након ускршњих и првомајских празника, сутра, током целог дана, уз помоћ свих расположивих уређаја, контролисати присуство алкохола и дроге код возача. „Настављамо појачану контролу усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, јер овај прекршај, уз пребрзу вожњу, утиче на догађање најтежих саобраћајних незгода. Ова акција има међународни карактер јер се истовремено спроводи у 30 европских земаља“, рекао је за Танјуг мајор Владимир Вида, из Управе саобраћајне полиције МУП-а.

Управа саобраћајне полиције МУП-а сутра ће, у склопу акције која ће трајати до 10. маја, реализовати и акцију „Алцохол анд другс маратхон“, када ће током 24 контролисати саобраћај непрекидно и биће ангажовани сви расположиви уређаји за откривање присуства алкохола и дроге код возача.

Током празничне контроле, велики је број откривених прекршаја. За тих десет дана трајања акције откривено је чак 55.167 прекршаја, отприлике половина је због пребрзе вожње, али је откривено чак 2.600 возача који су управљали под дејством алкохола који су искључени из саобраћаја и 96 оних који су управљали под дејством наркотика, они су такође искључени из саобраћаја и задржани у службеним просторијама”, рекао је Вида.

Према његовим речима, од почетка година повећан је број откривених најтежих прекршаја, што је довољан разлог да се полиција за ову акцију максимално ангажује и склони возаче пре него што изазову трагедију.

„Од почетка године на нашим путевима је нажалост смртно страдало 147 људи, а оно што посебно забрињава у последњих неколико дана имали смо неколико тешких саобраћајних незгода које су изазвали возачи под дејством алкохола“, напоменуо је Вида.

Он је упозорио да су у два случаја ти возачи превозили и децу која су задобила тешке телесне повреде, „што говори о одсуству свести, па чак и разума код таквих возача“.

У Бору се јуче догодила велика трагедија, где су две особе погинуле, од којих једно дете од 9 година, рекао је ВИда.

Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR