четвртак, фебруар 22, 2024
NaslovnaINFOOd sledećeg ponedeljka prijave za 11.800 dinara, isplata do 3. juna

Od sledećeg ponedeljka prijave za 11.800 dinara, isplata do 3. juna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare najavio je još jednom isplatu 100 evra. Što se tiče mladih od 16. do 31. maja idu prijave za pomoć mladima. Isplata ide od 1. do 3. juna. Ali mi moramo nastaviti i ulaganje u dualno obrazovanje, pošto time garantujemo posao mladima kada završe škole. Moramo to proširiti i na univerzitete – naveo je predsednik Vučić. 

Državna pomoć sleduje mladima u junu, a pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju devojke i mladići od 16 do 29 godina. Kako je ranije najavljeno, novac će biti isplaćen u junu.

Svi mladi koji su već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala, nova ne treba da se prijavljuju ponovo. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo. Prijava za njih će biti u druoj polovini maja, a obavljaće se elektronski, preko portala Uprave za trezor.

Kako da se prijavim?

Prijava za ovu novčanu pomoć odvijaće se kao i sve prethodne.

Dakle, biće potrebno da se preko portala Uprave za trezor prijave, tj. unesu lične podatke, kao i banku u kojoj imaju otvoren račun. U slučaju da nemaju račun ni u jednoj banci, nakon što na portalu odaberu banku, biće im otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR